Hjem Nyheter Norge Varsler indoktrinering etter hakekors-faner ble satt opp

Varsler indoktrinering etter hakekors-faner ble satt opp

NORDLAND Fem hakekorsfaner skal ha blitt satt opp i Nesna kommune i Nordland natt til søndag. Ordføreren oppgis være både opprørt og sjokkert, og varsler indoktrinering av både barn og ungdom.

fane-front

Natt til søndag etter klokken 03.00 ble fem hakekorsfaner, av typen som ble brukt som orlogsflagg i Det tredje riket, hengt opp på ulike steder i Nesna kommune i Nordland. Heidi Johansen oppdaget flaggene på vei hjem fra jobb. Hun meddeler til Dagbladet at hun ikke tror de hadde blitt hengt opp ved et uhell.

– Jeg tenker at dette er utrolig respektløst at de henger det opp. Det virker som det har vært planlagt.

Til TV2 forteller Johansen at hun er rystet som følge av hendelsen. TV2 hevder også å ha vært i kontakt med andre innbyggere i Nesna, som i likhet med Johansen er i sjokktilstand. En anonym person omtaler saken som en tragedie.

– Det er ikke annet enn en tragedie, og vitner om uvitenheten som fortsatt eksisterer blant enkelte mennesker i 2016.

Vil indoktrinere barn og ungdom

Også ordfører Hanne Davidsen er opprørt over fanene, og stiller seg undrende til hvorfor noen har gjort det. Dette ettersom kommunen er både mangfoldig og har et asylmottak.

– Vi er en mangfoldig kommune. Det er små forhold og de fleste kjenner hverandre. Vi er en bygd som er preget av at vi har universitet og vi har asylmottak, forteller hun til Dagbladet.

Nesna kommune vil nå følge opp den alvorlige fanesaken med hjernevask av barn og ungdom sammen med politiet.

– Vi kommer til å snakke med dem om hva det er. Konsekvensene av det, hva dette symboliserer, forteller Davidsen til Dagbladet.

Kilde:
Nazi-flagg ryster bygd i Nordland
Naziflagg hengt opp på skole og samfunnshus i Nesna kommune i Nordland