Hjem Nyheter Varsler: Ukraina sponset Hillary Clintons kampanje med stjålne IMF-penger

Varsler: Ukraina sponset Hillary Clintons kampanje med stjålne IMF-penger

UTENRIKS En varsler avslører at Ukraina kan ha sponset Hillary Clintons presidentkampanje med penger som ble overført fra Det internasjonale valutafondet.

Den ukrainske presidenten Petro Porosjenko sammen med Christine Lagarde, direktør for Det internasjonale valutafondet. Foto: Ukrainas presidents offisielle Facebook-side.

En tidligere ekspert-konsulent innom den ukrainske sikkerhetstjenesten har avslørt at Ukraina kan ha sponset Hillary Clintons presidentkampanje med stjålne penger som har blitt overført fra Det internasjonale valutafondet (IMF).

Det er Vasily Prozorov – som i rundt tyve år arbeidet for den ukrainske sikkerhetstjenesten før han flyktet til Russland – som nå varsler om saken.

– Den tidligere ukrainske presidenten Petro Porosjenko var veldig redd for en republikansk seier og trodde at Donald Trump ville endre policyen omkring Russland, løfte sanksjoner, redusere støtten til Ukraina og frata Porosjenko sin vestlige maktbase, sier Prozorov.

Prozorov oppgir at det ukrainske regimet støttet Clinton gjennom å dels lekke skadelig informasjon om Trumps kampanjemedarbeidere, men også ved å hjelpe til med å finansiere Clintons kampanje med penger overført fra IMF.

IMF bevilget kort tid etter at Porosjenko tiltrådte et lån på 17,5 milliarder dollar, over fire år, hvilket senere ble dratt inn etter korrupsjonsanklager. Av disse pengene skal titalls millioner dollar via banker ha blitt sendt ut til ulike foretak som senere sørget for at de ble overført til Clintons kampanjekonto.

Ukraina er det land hvor flest penger ble donert til Clinton Foundation, til tross for at de er ett av de fattigste landene i Europa.

Les også:
Hillary Clintons presidentkampanje finansieres av jøder
Hillary Clinton kan ha fått nesten én million ulovlige stemmer
Hillary Clinton skal ha fått et raserianfall under valgnatten
Hillary Clinton er fortsatt under etterforskning
Hillary Clinton skylder Trumps valgseier på «millioner av hvite mennesker»
#PizzaGate – Hillary og kompani involvert i pedofili-ring?
FILM: Journalist truet på livet etter å ha gransket Clinton og Pizzagate
Etter Jeffrey Epsteins død – folket tviler på den offisielle dødsårsaken
WikiLeaks: Clinton, Obama og Soros involvert i Vatikan-kupp
Clinton-venn pågrepet for drapstrusler mot Donald Trump