Hjem Artikler Historie Veien til jødisk overherredømme #1: Samuel Bronfman

Veien til jødisk overherredømme #1: Samuel Bronfman

JØDISK MAKT Alkohol-smugling, seksuell utpresning og den jødiske mafiaen – det mørke opphavet til vår tids jødiske overherredømme i USA.

Den jødiske alkoholbaron Samuel Bronfman.

Frihetskamp kunne nylig rapportere om hvordan jødisk makt er mer synlig enn noensinne, men det har ikke alltid vært slik. Jødisk makt har tradisjonelt operert i skyggene og har sett sin største suksesser da dette var tilfellet. Blant jødenes største suksesshistorier er erobringen av USA, og det startet blant annet med en mann ved navn Samuel Bronfman.

Samuel Bronfman tilhørte den velstående jødiske Bronfman-familien som på slutten av 1800-tallet flyktet fra Russland, visstnok i reaksjon til anti-jødiske pogromer på et tidspunkt da russiske jøder ville ha vært dypt involvert i de kommunistiske organisasjonene som bare noen tiår senere ville innføre skrekkveldet kjent som Sovjetunionen.

Bronfman-familien entret alkoholindustrien i 1916 da de etablerte seg i Montréal. Til tross for at dette tidspunktet falt under forbudstiden for alkohol i Canada utnyttet familien det faktum at forbudslovene var dårlig definerte og varierte fra provins til provins, for ikke å nevne smutthull som tillot familien å selge fra privateide hotell.

Samuel Bronfman avbildet med sine sønner i 1936.

Bronfman-familien oppnådde sin beryktede profil under forbudstiden i USA. Salg av alkohol fra Canada til USA var lønnsomt, men risikabelt. Bronfman-familien, deres forretninger nå styrt av Samuel og hans brødre, hadde imidlertid en fordel ingen andre hadde: Tilgang til den jødiske mafiaen i USA gjennom etniske bånd, inkludert beryktede jødiske gangstere som Moe DalitzAbner Zwillman og Meyer Lansky. Bronfmans dype kontakter til den amerikanske mafiaen kom fram på 1950-tallet, da flere av USAs mest kjente gangstere oppga navnet hans i sammenheng med en nasjonal etterforskning av organisert kriminalitet ledet av senator Estes Kefauver. Dette fikk imidlertid ingen juridiske konsekvenser for Bronfman.

Blant Bronfmans største bragder kan man nevne hans rolle i å sikre den nydannede staten Israel våpen til en verdi av 2 millioner dollar på vegne av Shimon Peres (som senere ville bli et av landets statsministre) i 1951, på et tidspunkt da landet var i en meget sårbar situasjon. Av større interesse er imidlertid hans assosiasjon til Lewis Rosentiel, som vil være fokus for den neste artikkelen i denne serien.