Hjem Nyheter Norden Vektere: «Det er livsfarlig å jobbe på akutten i Malmö»

Vektere: «Det er livsfarlig å jobbe på akutten i Malmö»

5

SVERIGE Å jobbe som vekter ved akuttmottaket i Malmö er så farlig at vekterne frykter for sine liv på arbeidsplassen. Ledelsen på sin side avviser problemet.

Situasjonen ved akuttmottaket i Malmö er nå så alvorlig at selv vekterne frykter for sine liv. Det forteller flere vektere til den svenske statskanalen SVT. Noen ganger får de skuddskadede dumpet ved inngangen. De blir truet med kniver og våpen og lider av ekstrem stress, men lederne på sykehuset nekter for usikkerhet.

Blant annet handler det om å skadeskutte gjengmedlemmer som kommer inn med slektninger og venner, knivkamp i venterommet og utålmodige besøkende, forteller en vekter.

— Vi har blitt angrepet med kniver og vi har sett folk med våpen. Vi setter livene våre i fare, sier en annen.

Men problemet er ikke bare volden i seg selv, men også at sykehusets ledelse i prinsipp avviser eksistensen av det. Under et politisk besøk i forrige uke sa avdelingsleder i Malmö-distriktet, Per Wihlborg, at han og resten av den øvrige ledelsen var fornøyd med sikkerheten.

Vekterne, som har valgt å være anonyme, svarer at uttalelsen fra ledelsen er den mest latterlige de har hørt. Det er derfor de selv tok kontakt med media for å fortelle om sin virkelighet. Ifølge vekterne er akutten et av de verste stedene i Malmö, sammen med sentralstasjonen og Folkets Park, med trusler, våpen og skyting. Noen ganger kommer det inn 15 personer på én og samme tid.

Vekterne, som ifølge nye regler minst må være to sammen når de jobber, blir tvunget til å gripe inn mot farlige mennesker flere ganger i uken, forklarer de. Ikke sjeldent får de skuddskadede mennesker dumpet utenfor beredskapsrommet fordi personene som kjørte dem ikke tørr vise seg foran kameraene.

— Det er bare et spørsmål om tid før det blir skuddløsning i venterommet, sier en av vekterne til SVT.

Ansvarlig for sikkerhet i akuttmottaket ville ikke svare på SVTs spørsmål.

Kilde:
Ordningsvakter: «Det är livsfarligt att jobba på akuten i Malmö»

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Thomas W Mosveen
Thomas W Mosveen
5 år siden

Bytt ut feige vektere med annet privat vaktselskap som er vant med skarpe situasjoner i konfliktsoner og krig. De eksisterer men koster nok noe mere. Spørsmålet er vel heller hvor mye vanlige borgeres sikkerhet verdsettes av myndighetene.

Thomas W Mosveen
Thomas W Mosveen
5 år siden

NB skal også sies at det finnes noen få tøffere vektere, men disse er bakbundet av et heller pinglete regel/lovverk

Tommy Nyberg
Tommy Nyberg
5 år siden

Från sjukhus till skjuthus och ledningen är förnöjd.
Only in Sweden.

Norrøn
Norrøn
5 år siden

Jeg har lenge sakt at slik status quo er i Malmö skulle det vært militær stasjonert der isteden for politi og vektere. Det er jo en krig i gatene mellom kriminelle, og da må staten vise hvem som er sjefen. Eneste som hjelper er tungt bevepnet militær som står vakt på egnede steder 24/7.

trackback
5 år siden

[…] Källa: Vektere: «Det er livsfarlig å jobbe på akutten i Malmö» […]