Hjem Nyheter Vektere mishandler innvandrergutter – eller?

Vektere mishandler innvandrergutter – eller?

SVERIGE: Politisk korrekt media er i harnisk over en mobilvideo som viser hvordan vektere hardhendt pågrep to innvandrergutter på Malmö sentralstasjon fredag kveld. Ifølge media skal guttene kun ha sneket på toget. [Ny informasjon nederst i artikkelen!]

1112

Hendelsen fant sted på Malmö sentralstasjon fredag kveld i forrige uke. Ifølge den politisk korrekte pressen skal to innvandrergutter, som oppgis å være 9 år og 13 år og ha rømt fra et asylmottak for enslige mindreårige asylsøkere, ha brutalt blitt pågrepet og nær sagt mishandlet av vektere, kun fordi de hadde sneket på toget. Som bevis for vekternes brutalitet lenkes det til en video som et vitne skal ha filmet med sin mobiltelefon.

Videoen som spres av media:

At vekternes pågripelse av de to guttene kan beskrives som hardhendt, kan man vel være enig i. Men skulle vektere virkelig fysisk legge to gutter i bakken kun fordi de hadde sneket på toget? Ifølge rikspressen, så ja.

Med dramatiske krigsoverskrifter som «Vekter pågrep niåring og dunket hodet hans mot steingulv» – kun fordi guttene hadde sneket på toget – males det opp et bilde av brutale og hensynsløse hvite (og mest sannsynlig rasistiske) vektere. Men var det virkelig hele historien? Ifølge et vitne som reiste på samme tog som guttene, så var hendelsesforløpet ganske anderledes.

Camilla Segerlind, som til daglig jobber som jordmor på sykehuset i Malmö, beskriver på sin Facebook-side hvordan guttene oppførte seg truende mot medpassasjerer og personalet på toget. Ifølge Segerlind skal de ha spyttet, sparket og bitt personer.

De tre hadde på toget spyttet på togpassasjerer. De var truende mot konduktøren, som ble redd og tilkalte hjelp. De sparket, slo og spyttet. Anledningen til at de ble holdt fast, er at de like før hadde bitt en person slik at vedkommende blødde kraftig og måtte reise til sykehus for behandling.

Segerlind skriver videre at gutten som vises i videoen var han som akkurat hadde bitt en person, og at han ble holdt nede slik at han ikke skulle kunne mishandle andre, eller seg selv. Ifølge Segerlind dunket han hodet sitt, fordi han forsøkte å skalle til vekteren. Da politiet ankom, ble også de spyttet og sparket på.

Ny informasjon

En anonym kilde, som oppgir å ha fått informasjon fra en kollega av vekterne, skriver på Facebook at gutten i videoen ikke var 9 år, men 13 år. Ifølge kilden skal guttene ha både sparket, slått og spyttet vekterne i ansiktet og mot kroppen. Gutten/guttene rapporteres også å ha vært etterlyst for to eldreran, og skal ha vært i besittelse av tre ulike typer narkotika.

Ifølge Aftonbladet skal de ha blitt fraktet til institusjonen de bodde på etter de ble hentet av politiet fredag kveld på Malmö togstasjon. I sammenheng med at guttene ble fraktet av politiet til Migrationsverket (Utlendingsdirektoratet) i Malmö, skal de igjen ha rømt og er atter igjen etterlyst av politiet.

Se video som viser hvordan gutten sparker en vakt etter politiet har ankommet:

https://youtu.be/Kfx0t46-nQE

Kilde:

Vekter pågriper niåring og dunker hodet hans mot steingulv
Film: Her sparker den 9-årige innvandrergutten vakten