Hjem Nyheter Norden Velkjent venstreekstremist pågrepet med gatestridsvåpen

Velkjent venstreekstremist pågrepet med gatestridsvåpen

VENSTREEKSTREMISTER Den velkjente venstreekstremisten Joel Bjurströmer Almgren er mistenkt for grov overtredelse av knivloven samt våpenlovbrudd, etter at han ble pågrepet med en form for kniv og pepperspray i Stockholm.

Den venstreekstreme gateterroristen Joel Bjurströmer Almgren og kniven han bar på. Foto: Svensk Politi

Den velkjente venstreekstremisten Joel Bjurströmer Almgren har blitt arrestert mistenkt for grov overtredelse av knivloven og våpenlovbrudd. Det var den 12. desember da noen ordensvakter observerte Bjurströmer Almgren på bussterminalen ved Slussen i Stockholm.

I politirapporten står det at han oppførte seg «avvikende og bråkete». Under en kroppsvisitering ble det funnet en pepperspray og en kniv, som ifølge politiet ble bedømt å være «av særskilt farlig art».

– Det var en liten kniv, et gatestridsvåpen. En type man holder mellom fingrene når du gjør en knyttneve, så du kan slå med den. Den sammen med en pepperspray kan bli riktig farlig. Spraye, og deretter slå med kniven, forteller en av ordensvaktene.

I politirapporten beskrives ærendet videre:

Kniven er av den sorten at man har den i neven med knyttet hånd så stikker eggen ut mellom fingrene. Almgren ble påtruffet på bussterminalen ved Stadsgården 1, som er almen plass, der det ved aktuell tid befant seg et flertall mennesker.

Joel Bjurströmer Almgren tilstår begge lovbruddene.

Kärrtorp

Venstreekstremisten har en lang liste med punkter i belastningsregisteret. Han er fra før dømt for blant annet voldsomt opprør, mishandling, brudd mot knivloven og drapsforsøk.

Det sistnevnte forbrytelsen ble begått under opprøret i Kärrtorp 2013, da venstreekstremisten knivhogg et medlem i daværende Svenska motståndsrörelsen, i ryggen. Han ble i 2014 dømt til 6,5 år i fengsel for drapsforsøk, trusler og voldsomt opprør.

Joel Bjurströmer Almgren var også en lederskikkelse i den voldelige og venstreekstreme gateterrorgrupperingen Revolusjonære Fronten, som nå er nedlagt. Han har tidligere vært sammen med venstreekstremisten Annika Lundmark, som opplysningsmediet Avmaskerat har skrevet om.