Hjem Nasjonal kamp Motstandsbevegelsen Vellykket manifestasjon i Stockholm

Vellykket manifestasjon i Stockholm

1

KOMMENTAR Nettopp kommet hjem fra demonstrasjonen i Stockholm vil jeg gi noen refleksjoner.

Demonstrasjonen i Stockholm kan i korthet beskrives som en meget bra manifestasjon der vi viste systemet at vi er tilstrekkelig mange som kan trosse folkeforrædernes forbudshets og sensur. Det var et rolig og ordnet arrangement med stor interesse fra almenheten og med godt kameratskap på plass.

Protest mot demokraturet

Dagen begynte med at Pär Sjögren gikk opp på scenen og forklarte at vi ikke tenker gå en meter og la oss ydmykes på den måten som regjeringen vil. Hva som hadde skjedd var at Den nordiske motstandsbevegelsen hadde kommet frem til en muntlig avtale som var rimelig for et parti som stiller til valg og vil nå ut til potensielle velgere.

Men marsjruten ble endret etter at politiet hadde fått «ordre fra høyeste hold». Hvem som var «høyeste hold» ville ikke politiet fortelle, men det var ganske åpenbart at direktivet kom fra regjeringen. Altså politikerne som vi ville demonstrere mot. Hva ville man ha kalt det for hvis de styrende i Russland hadde nektet opposisjonen å protestere mot selve regimet? Ja, akkurat det, valgfusk, diktatur, totalitært samfunn osv.

I stedet for å gå rundt i en firkant og nå ut til praktisk talt ingen overhodet, og la oss ydmykes som regjeringen vil, så valgte vi å bli værende og holde møtet direkte på plass. Som i Göteborg valgte vi å gå vår egen vei. Politiet vil trolig få flere overraskelser i fremtiden så lenge de lar regjeringen detaljstyre deres arbeid.

Mange på plass

Cirka 450 personer, inkludert skjoldbærere og funksjonærer, var på plass ved møtet. Legg også til de cirka 40 000 visningene på vår direktesending (fordelt på to forskjellige direktestrømmer) og all medieoppmerksomheten rundt møtet.

450 personer mener jeg er rimelig, og dessuten et bra antall med tanke på forutsetningene. Da tenker jeg kanskje ikke først og fremst på hvordan politiet har oppført seg – selv om dette kanskje også spiller inn – men snarere på møtefrekvensen dette året.

Dette her er ikke akkurat Den nordiske motstandsbevegelsens første møte dette året; siden i mai har vi holdt større møter i Ludvika, Kungälv, Boden, Almedalen samt Åbo nå bare en uke før demonstrasjonen i Stockholm. Legg også til at annonseringen av Stockholm skjedde første etter at Åbo-demonstrasjonen var klar, altså en uke før.

Det er nå dessuten valgkampstid og med den høye møtefrekvensen, fra alle organisasjoner, er det selvklart at dette markedet har blitt noe mettet. Dermed forsvinner en stor del av «halen» som ellers pleier å dukke opp.

Så 450 personer er i sammenhengen et godt antall. Jeg noterte også at mange ungdommer var på plass, betydelig fler en vanlig. Det lover minst sagt godt for fremtiden.

Båtaksjon, taler og mingling

En spektakulær sak denne dagen var båtaksjonen utenfor Sveriges riksdag med en innspilt tale av Simon Lindberg. De som ikke kunne delta på denne aksjonen fikk dog høre gode og kraftfulle taler på plass ved vårt møte. Titusentalls mennesker har hørt taler som på en god måte forklarte hvor totalitært Sverige har blitt og hvordan forræderne i regjering og riksdag skor seg på folkets bekostning og utøver forbud mot dem som kritiserer deres forræderi.

Selv verdsatte jeg samtalene på plass og i ettertid er jeg nesten glad for at ettersamlingen ble på samme sted slik at man fikk mulighet til å prate med alle som var der. Valgkampen har vært en stressende periode for mange av oss og da rekker man kanskje ikke alltid å ha noen lengre samtaler med kamerater. Dette var den første store sosiale aktiviteten på en god tid, så det ble nok satt pris på av mange.

Motstandsbevegelsen holdt orden, motdemonstranter dummet seg ut

Møtet var rolig og i ordnede former, men det var ikke takket være politiet eller venstreekstremistene, men på grunn av Den nordiske motstandsbevegelsens evne til å opprettholde disiplin.

Venstregrupper samlet seg et stykke unna og skrek regler med skjærende stemmer, uten å klare å forstyrre møtet på noen som helst måte. Selv ble jeg likevel litt imponert av at de kunne skrike regler, i samme takt og tone, i tre timers tid. Hengivende, eller bare et tegn på at de er svært forstyrrede individer?

Uansett så slo desperasjonen inn da de ikke på noen måte klarte å forstyrre møtet, og det endte med at politiet ble angrepet. De voldelige ekstremistene fra venstresiden har av massemedia naturligvis blitt forbundet med Den nordiske motstandsbevegelsen.

På plass blant motdemonstrantene var Alice Bah Kuhnke og Jan Björklund som begge viste sin forakt mot demokratiet de sier seg ville verne om. Disse representantene for «demokratiet» vil ikke at Den nordiske motstandsbevegelsen skal få ha møtesfrihet, eller at møter skal finne sted der det finnes potensielle velgere. Som taler føler man seg takknemlig når landets politikere bekrefter alt man akkurat har hevdet om dem.

Motdemonstranter.
Motdemonstranter.

Oppsummering

Møtet var vellykket og gikk rolig og ordnet for seg, hvilket, med demonstrasjonen i Göteborg i minnet, kanskje var det som var nødvendig i dette tilfellet. Vi fikk ut vårt budskap til titusentalls svensker og står rakrygget. Nå fortsetter valgkampanjen i Ludvika, Kungälv og Boden hvor det vil holdes nye møter.

Møtet i Stockholm kommer til å diskuteres mer detaljert i Radio Nordfront i dag og i de kommende dagene vil flere artikler, bilder og filmer publiseres.

Takk til alle som var på plass!

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
trackback
3 år siden

[…] dette ble det litt ettersnakk om gårsdagens vellykkede manifestasjon i Stockholm. Hele Radio Kungälv var på plass i hovedstaden og Vejdeland talte på […]