Hjem Nyheter Venezuela: «Angriper USA får de et nytt Vietnam»

Venezuela: «Angriper USA får de et nytt Vietnam»

UTENRIKS Venezuelas president Nicolas Maduro truer USA med at en invasjon av landet kommer til å føre til et nytt Vietnam.

Nicolas Maduro i 2019
Nicolas Maduro i 2019. Foto: Reuters

Venezuelas demokratisk valgte president Nicolas Maduro, som utfordres av den EU- og USA-støttede opposisjonsfiguren Juan Guaidó, truer USA med at en invasjon av landet kommer til å føre til et nytt Vietnam.

– Du begår en feil som vil dekke hendene dine med blod og du kommer til å forlate presidentposten med blodige hender, sa sosialisten Maduro rettet mot USAs president Donald Trump.

Foruten å sammenligne en mulig invasjon av Venezuela med et nytt amerikansk spetakkel i Vietnam-klasse brukte Maduro bibelske referanser i form av David og Goliat.

– Hvis det nordamerikanske imperiet angriper oss vil vi forsvare oss. […] Vi kommer ikke til å overgi Venezuela. Vi har våre hemmeligheter – og vi har vår steinslynge. Davids steinslynge er i våre hender, sa presidenten.

Maduro mente også at USA er ute etter landets rike oljeressurser, noe som Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton åpent har innrømmet. Samme Bolton har åpen truet med å sende 5 000 amerikanske soldater til Venezuelas naboland Columbia.

Foruten trusler om militær intervensjon utsettes Venezuela for harde sanksjoner mot blant annet oljeindustrien samt diplomatisk press.