Hjem Nyheter Venezuela: «Israelere mislyktes med proamerikansk kupp»

Venezuela: «Israelere mislyktes med proamerikansk kupp»

1

VENEZUELA Venezuelas ledelse sier at de har klart å stoppe et statskupp som skal ha blitt utført av «israelere».

Demonstrasjoner til støtte for Venezuelas president Nicolás Maduro i Caracas, Venezuela.
Foto: Reuters/Carlos Garcia Rawlins

Ifølge den antiamerikanske ledelsen til Venezuela har landet klart å stoppe et statskupp som skal ha blitt organisert av de høyreorienterte regjeringene til Brasil, Chile og Colombia. De har klart dette ved å infiltrere kuppmakerne.

Tidligere og aktive militærmenn skal ha deltatt i planleggingen, som blant annet skal ha inkludert drap på Venezuelas president Nicolás Maduro og hans kone.

Ifølge Maudro skulle en «israelsk gruppe» ha stått for selve gjennomføringen av kuppet.

Venezuela har siden januar vært truet av statskupp, da den USA-vennlige marionetten Juan Guaidó utnevnte seg til stedfortredende president i landet. Guadó får støtte av USA, som blant annet har innført harde sanksjoner mot Maduros regjering og truet med militærintervensjon. Maduro har i sin tur fått støtte fra Tyrkia, Kina og Russland, og de sistnevnte har sendt militærinstruktører for å forberede Venezuelas militære for en amerikansk invasjon.

I forrige uke sa USAs president Donald Trump at han ikke er urolig over at det enda ikke har blitt regimeskifte i det søramerikanske landet.

– Vi har mange ting på lager […]. Vi vil ikke […] involvere oss i den utstrekning som du kanskje tenker, men vi har mange alternativer. Vi har fem alternativer for Venezuela. Vi får se hva som skjer, sa presidenten.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Roar
Roar
3 år siden

Igjen og igjen er det Israel og jødene som forsøker å dreie nasjoners politikk til deres favør. Det er ikke Russland, det er ikke Syria, men Israel og jødene som gang på gang blander seg inn i nasjoners anliggende og forsøker å plassere sine menn i topp.