Hjem Nyheter Venezuelas energiforsyning under angrep

Venezuelas energiforsyning under angrep

1

VENEZUELA Store deler av Venezuelas elektrisitetsforsyning har vært ute av drift over flere dager. Kraftstasjoner har eksplodert, mens det sentrale styringssystemet for elektrisitet har vært rammet av det myndighetene kaller et «cyberangrep».

Strømtårn i Caracas
Foto: Reuters / Carlos Jasso

Det var hoved-kraftstasjonen Guri som torsdag første gang opplevde å bli satt ut av spill, og hvor omtrent all forsyning stoppet opp. Myndighetene meldte senere at strømmen var gjenopprettet 70%, før de lørdag meldte at stasjonens digitale styringssystem igjen var angrepet.

Samtidig ble en under-stasjon av Guri sprengt, med det resultat at 95% av befolkningen igjen var uten strøm. Denne under-stasjonen fungerte som en reserve all den tid Guri var ute av drift. Den demokratisk valgte og sittende presidenten Nicholas Maduro skylder sprengningen på infiltrasjon fra noen på innsiden, mens skylden for cyberangrepet legger han på USA.

Den amerikanske senatoren Marco Rubio mener imidlertid at Venzuelas sosialistiske politikk er skyld i disse hendelsene. Mangel på ettersyn og nødvendige reparasjoner skal være Rubios forklaring på problemene.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Reodor
Reodor
3 år siden

USA støtter terror i alle land der de kan tjene på det.

Here we go again…