Hjem Nyheter Norge Vensterleder spilte Pokémon Go under forsvarshøring

Vensterleder spilte Pokémon Go under forsvarshøring

INNERIKS Venstre-leder Trine Skei Grande benyttet Stortingets høring om Forsvarets fremtid til å jakte pokémon-figurer.

Skei Grande

Under Stortingets Forsvarshøring på onsdag var det helt andre ting enn fremtiden til Forsvaret som opptok venstreleder Trine Skei Grande. TV-bilder fra høringen viser nemlig at Skei Grande var opptatt med å spille Pokémon Go på sin mobil, samtidig som Stortingets Utenriks- og forsvarskomité diskuterte langtidsplanen for Forsvaret.

I pausen opplyste Skei Grande til VG at hun hadde avsluttet spillingen fordi noen ble støtt av det, men forsvarer likevel sin jakt på pokémons.

– Men noen av oss har hoder som lytter bedre når en kan gjøre noe hjernedødt ved siden av. Vi er ikke alle like. Det har kommet frem mer oppsiktsvekkende ting i høringen enn dette.

Seksjonsleder for komitésekretariatet, Mona Bothner, forteller via e-post til ABC Nyheter at det ikke finnes noen regler for hvordan stortingsrepresentantene skal oppføre seg i slike saker.

– Det finnes ingen offisielle regler for hvordan stortingsrepresentanter skal opptre i høringssaler, slik det gjør for stortingssalen.

– Respektløst

Fremskrittspartiets gruppeleder i Andøy, Halvar Rønneberg, er opprørt over venstrelederens oppførsel og mener det er respektløst overfor blant annet velgerne.

– Det er rett og slett respektløst å sitte og spille Pokémon Go under en så alvorlig sak. Det er meningsløst, og vitner om mangel på respekt overfor velgere og de som er på Stortinget i dag for å fremlegge et viktig budskap, forteller Rønneberg til NRK.

Kilder:
Grande spiller pokemon under forsvarshøringen
Trine Skei Grande spilte Pokémon Go under forsvarshøring