Hjem Nyheter Norden Venstreekstremister drev fremmedspråklig folkeopplysning

Venstreekstremister drev fremmedspråklig folkeopplysning

SVERIGE Samtidig som Motstandsbevegelsen driver valgkamp bruker venstresiden sine krefter på rekruttere utlendinger til å stoppe det frie ordet.

Det var under valgkamparbeid i den svenske byen Boden den 7. april at aktivister fra Motstandsbevegelsen fikk øye på et par «antirasister» som litt lengre borte delte ut flyveblader til forbipasserende. Nysgjerrig på deres politiske budskap fikk aktivistene tak i et flyveblad som deretter ble delt på svenske Rede 6 sin Twitter-konto.

Det at venstresiden nå må se seg nødt til å oversette sine flyveblad til fire fremmede språk for å få gjennomslag for sitt budskap er et tydelig tegn på de ikke lenger har særlig mye støtte blant vanlige svensker, og at de totalt har gitt opp arbeiderklassen de hevder å representere til fordel for innvandrere og andre minoritetsgrupper.

Aktivister fra Motstandsbevegelsens kan på sin side rapportere om høy interesse for organisasjonen blant byens innbyggere og at flyvebladene gikk fort unna. Kommunen er forøvrig en av flere plasser hvor Motstandsbevegelsens stiller opp i det svenske valget til høsten. Motstandsbevegelsens kandidat i Boden heter Bo Nilsson og er en veteran fra det nasjonale miljøet som i sin tid var med på starte opp Sverigedemokraterna.