Hjem Nyheter Venstreekstreme fotballfans hånet ofrene for terrorbombingen av Dresden

Venstreekstreme fotballfans hånet ofrene for terrorbombingen av Dresden

TYSKLAND Tilhengere av fotballklubben St. Pauli hånet i helgen ofrene for den allierte terrorbombingen av Dresden under andre verdenskrig. Dette under en kamp mot Dynamo Dresden.

På banneren står det: «Dine forfedre har allerede brent for Dresden – Mot myten om tysk offerstatus».

Fotballkampen fant sted på søndag i den tyske andre divisjonen og at det ville bli amper stemning mellom supporterne var kanskje ingen overraskelse. St. Pauli, fra Hamburg, er nemlig en fotballklubb som er beryktet for sin tilknytting til venstreekstreme grupperinger. Dette i sterk kontrast til den gamle østtyske klubben Dynamo Dresden som har en historie med tilhengere med nasjonalistiske holdninger.

Under kampen, som ble spilt nesten 72 år etter at den allierte bombingen av Dresden, hvor så mange som 300 000 mennesker omkom, valgte tilhengerne av St. Pauli å håne ofrene for bombene og deres etterkommere.

LES OGSÅ: Vitnesbyrd fra terrorbombingen av Dresden

Etter kampen gikk Dynamo Dresden ut og fordømte oppførselen som de mener «gikk langt over alle grenser». Fotballklubben St. Pauli skrev selv i en uttalelse etter kampen at banneret gikk for langt. Samtidig, mente klubben at de «klart distanserer seg fra ideen om en tysk offerstatus som høyreekstremister dyrker».

Kilde:
‘Your grandparents burned for Dresden’: new football banner outrage