Hjem Nyheter Europa Venstreekstreme «klimaaktivister» inntok det britiske parlamentet

Venstreekstreme «klimaaktivister» inntok det britiske parlamentet

1

VENSTREEKSTREMISME Etter at medlemmer av Extinction Rebellion ulovlig tok seg inn i det britiske underhuset fredag, har anklagene om «kuppforsøk» og «terrorisme» så langt vært påfallende fraværende i media.

Extinction Rebellion under en aksjon ved Parliament Square, London 2018. Foto: Steve Eason (CC BY-SA 2.0).

Såkalte klimaaktivister fra den venstreekstreme gruppen Extinction Rebellion stormet fredag ​​det britiske underhuset og klistret seg selv fast rundt talerstolen. Gruppen la ut et bilde på sosiale medier som viser tre personer som holder hender foran talerstolen, mens to andre gruppemedlemmer holder opp skilt med «La folket bestemme!» og «Borgerregjering nå!»

I en pressemelding sa organisasjonen at rundt 50 personer var involvert i protesten, inkludert tre, som hadde bestilt en offisiell omvisning i bygningen. Videre skal et annet medlem ha klatret opp på stillaset rundt Big Ben mens to til lenket seg fast til rekkverket ved siden av. Ingen parlamentsmedlemmer skal ha vært til stede i salen på tidspunktet for stormingen, ettersom parlamentet ikke samles til sin nye sommerferie før mandag, da enten Liz Truss eller Rishi Sunak vil erstatte Boris Johnson som Tory-leder og statsminister.

Alle medlemmene av gruppen var denne gangen fullt påkledd, noe som ikke alltid har vært tilfelle under de tidligere protestene. I april 2019 gikk halvnakne medlemmer av Extinction Rebellion inn i parlamentets offentlige galleri under en Brexit-debatt og holdt seg til glasset som skiller parlamentsmedlemmer fra publikum. De toppløse demonstrantene hadde slagord som «For alt liv!» og «Slutt å kaste bort tid!» malt på kroppene sine. I september 2020 låste en toppløs gruppe på rundt 30 medlemmer seg ved parlamentets porter med banneret «Unable to bear the truth?»

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
5 måneder siden

Bitches will be bitches, and lunatics will be lunatics, kan man kanskje si om Extinction Rebellion og desslike. De fyres opp av Gretha Tunberg og andre apokalyptikere i deres beskrivelse av vår planet «som koker», og vil ha full stopp i bruken av all «fossil brensel» og moderne teknologi, som muligggjør smarttelefonene de bruker for å samles til dåd. De hører egentlig til i dårekisten og sinnsykeasylet, som var tilholdsstedet for galskap og vanvidd i gamle dager..