Hjem Nyheter Venstreekstremist tiltalt for drap på spansk patriot

Venstreekstremist tiltalt for drap på spansk patriot

SPANIA En selverklært antifascist står tiltalt for drap etter at han gikk til brutalt angrep på en 55 år gammel mann i den spanske byen Zaragoza i forrige uke.

Rodrigo Lanza. Foto: 15Mbcn (youtube)CC BY 3.0, via Wikimedia Commons.

Den 33 år gamle drapstiltalte Rodrigo Lanza, som er medlem av Barcelonas antifascistiske bevegelse, har tidligere sonet en dom på fem års fengsel for å ha angrepet en politibetjent i den katalanske hovedstaden. Offeret skal ha blitt lam som følge av volden.

Motivet bak det uprovoserte drapet i forrige uke skal være at den 55 år gamle Víctor Láinez skal ha båret bukseseler med fargene til det spanske flagget under et pub-besøk. Vitner skal ha fortalt at den drapstiltale og tre andre menn begynte å rope på Láinez og kalte ham en «facha» som er kort for «facsist». Da Láinez til slutt forlot puben skal to personer ha kommet løpende etter ham. Vitner skal ha sett Lanza slå offeret i hodet med en metallstang for deretter å sparke offeret flere ganger mens han lå bevisstløs på bakken. Láinez ble kjørt til sykehus med omfattende hodeskader, men døde noen dager senere som følge av skadene.

Om internasjonale jødiske interesseorganisasjoner og spanske politimyndigheter kommer til å kreve et forbud mot den spanske antifascistiske bevegelsen etter voldsepisoden gjenstår å se.

Kilde:
Man dies after being beaten for wearing suspenders with colors of Spanish flag