Hjem Artikler Verdensanskuelse Venstreekstremisten Anders Lindberg: «Myten at muslimer tar over er livsfarlig»

Venstreekstremisten Anders Lindberg: «Myten at muslimer tar over er livsfarlig»

0

KULTURMARXISME Den folkefiendtlige lystløgneren Anders Lindberg skriver i en leder i Aftonbladet at det er en «myte» at rasefremmede tar over i vesten. En granskning viser dog at Lindberg brennmerker de fleste meninger han ikke liker for akkurat «myter».

Anders Lindberg (CC BY-SA 4.0, commons.wikimedia.org)

I en lederartikkel i Aftonbladet på søndag skriver den folkefiendtlige venstreekstremisten Anders Lindberg at folkeutbyttet i vesten er en «myte» og at folks uro for at gatebildet i samfunnet forandres er en «trussel».

Journalisten Mattias Albinsson kommenterer Lindbergs påstand i et innlegg på Twitter hvor han har samlet et stort antall innlegg hvor Lindberg brennmerker meninger som han ikke liker for akkurat «myter».

Samlingen gir et skremmende og tragikomisk bilde av den kulturmarxistiske måten å systematisk avvise all systemkritikk som myter og konspirasjonsteorier. Her følger et utvalg av Lindbergs innlegg opp gjennom årene:

 • I 2013 anklaget Lindberg Stina Lundberg Dabrowski for å spre myter etter at hun, som leder av Publicistklubben, inviterte til debatt med temaet «Våg (å nekte) debatten» hvor blant annet Ali Esbati og Janne Josefsson deltok.
 • I januar året etter anklages Norges daværende statsminister Jens Stoltenberg (AP) for å spre myter siden han har sagt at en del av problemene i den svenske skolen kommer av at Sverige på kort tid har tatt imot mange nyankomne innvandrere.
 • I mars 2015 hevder Lindberg at Nyheter Idag er en myte- og hatside.
 • I september samme år mener han at Lafferkurvan, produsert av økonomiprofessor Arthur Laffer på 70-tallet, er en «borgerlig myte».
 • November 2015: Anders Lindberg påstår at Centerpartiets riksdagsmedlem Staffan Danielsson «sprer myter» siden han forsvarte alderstesting av enslige flyktningbarn.
 • Februar 2016: At Sverige ikke er et skatteparadis er en «borgerlig myte». Kilde: LOs egen avis Arbetet.
 • I juni 2016 diskuteres enslige flyktningbarn igjen. Denne gangen heter det at det «generelt» er en myte at det finnes flyktningbarn som er over 18 år.
 • Juni 2016: Det er en myte at public service er venstrevridd.
 • Februar 2017 og debatten om «no go-soner». Myter og desinformasjon.
 • Mars 2017: Arbeiderklassen er kanskje en myte, «men finnes likevel».
 • I oktober 2017 gir Anders Lindberg seg plutselig inn i matematikkens verden og primtalldebatten. Han hevder at et primtall som ble funnet av matematikkprofessoren Curtis Cooper er en myte.
 • I juni 2019: «Myten at muslimer tar over er livsfarlig».

Uten å gå inn på de enkelte tilfellene; det er vanskelig å ikke se et tydelig mønster i venstreekstremisten Lindbergs retorikk. Det finnes en «sannhet» som etablissementet har fastslått, og alle som innvender mot eller ikke deler dette verdensbildet sprer myter og er farlig for samfunnet.

Albinsson får mange prisgivende kommentarer for sin detaljerte samling. «Den størte myten er Lindberg», skriver Roger Sahlström. Signaturen «Mats» kommenterer:

Gikk jeg glipp av den om råtten i pizzaen? Det var jo en myte at tiggeriet er organisert, ifølge Lindberg … Si hva man vil, men han er en klar kilde til latter. Og han når stadig lavere nivåer.

Lenker til alle siterte uttalelser av Anders Lindberg finnes i Twitter-tråden.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg