Hjem Nyheter Norden Venstreekstremistene på SÄPOs liste avmaskeres

Venstreekstremistene på SÄPOs liste avmaskeres

VENSTREEKSTREMISME Avmaskerat avslører hvilke venstreekstremister som inngår i politiets sammenstilling av prioriterte ekstremister i Stockholm, som Aftonbladet skrev om i forrige uke.

I forrige uke skrev Aftonbladet om SÄPOs liste over prioriterte personer i Stockholm. Mange ble forundret over at SÄPO har en liste hvor man til og med sier seg å prioritere venstreekstremister, med tanke på at disse alltid behandles med silkehansker av systemet. I stedet har det svenske sikkerhetspolitiet i mange år hatt samarbeid med organisasjoner som AFA.

Nå har Avmaskerat avmaskert hvilke venstreekstremister som er med på listen. Det dreier seg om sammenlagt fire personer.

En av dem er Arvid Pein, som kanskje er mest kjent for å ha tisset på seg og ropt etter mor da Sons of Odin tok ham i borgerarrest. Pein var også en av de syv venstreekstremistene som ble pågrepet i fjor mistenkte for forberedelse til grov mishandling med mengder av gatekampvåpen på seg.

Arvid Pein da han ble arrestert for narkotikalovbrudd og skadeverk.

En annen venstreekstremist er Pablo Henrique Wikström, som SÄPO peker ut som en betydelig del av AFA. Dømt for en mengde voldslovbrudd og er en såkalt risikosupporter i Hammarby som har oppmøteforbud ved fotballkamper.

Pablo Wikström.

George Mangematin er dømt for brudd på loven om brannfarlige og eksplosive varer og brudd på knivloven høsten 2020.

Den siste venstreekstremisten er Joel Bjurströmer Almgren, som forsøkte å drepe en nasjonal person i 2013 ved å stikke ham med kniv i ryggen.

Joel Bjurströmer Almgren og kniven han bar da han nylig ble arrestert for brudd på knivloven. Foto: Det svenske politiet.

Les også:
Velkjent venstreekstremist pågrepet med gatestridsvåpen
Venstreekstremisten Samuel Redin forsøkte å drepe eldre med hammer
DØMT: Venstreekstremist får fem års fengsel for våpenlager
Store mengder eksplosiver funnet hos venstreekstremister i Tyskland
Dayton-skytteren var venstreekstremist og ville «drepe alle fascister»
– Det er venstreekstremister som står for bråket!
Nasjonalsinnet kvinne banket opp og kastet ut venstreekstremister fra sitt hjem