Hjem Nasjonal kamp Venstreekstremister angrep borgervernet i Helsinki

Venstreekstremister angrep borgervernet i Helsinki

MOTSTANDSBEVEGELSEN/FINLAND: Aktivister fra Den nordiske motstandsbevegelsen inntok atter igjen Helsinkis gater på lørdag. Denne gangen gikk venstreekstremister til angrep for å forsvare innvandrernes rett til å mishandle den finske befolkningen.

Finland_ny

Lørdag den 11. oktober patruljerte aktivister fra Motstandsbevegelsen Helsinkis gater som svar på bølgen av innvandrervold rettet mot finske ungdommer som har herjet den finske hovedstaden den siste tiden. I helgen var aktivistene atter igjen på plass. Et finsk medlem forteller om aksjonen:

Lørdag den 18. oktober samlet Motstandsbevegelsen seg sammen med sympatisører for enda en gatepatrulje hvis mål var å beskytte vanlig folk fra innvandrervold.

Det tok ikke mer enn en halv time før politiet var på oss. I løpet av kort tid hadde vi både politimenn til fots og i biler etter oss. Det føltes litt ironisk at politiet kunne legge så store ressurser på å trakassere en lovlig borgervernspatrulje når de har vært ute av stand til å forhindre en bølge med over 70 anti-finske overfall.

Da vi hadde ankommet Helsinkis sentralstasjon stoppet politiet oss. De holdt oss der en god stund for å forsikre seg om at vi ikke hadde noe lurt på gang, men etter en stund lot de oss gå ettersom vår aksjon var lovlig.

Få minutter senere gikk en gruppe venstreekstremister til angrep med jernrør og flasker. Våre aktivister gikk dog til motangrep og en del av venstreekstremistene mistet sine jernrør, mens andre la på sprang før politiet rakk å komme til stedet. En av dem skadet seg i benet og ble neste dag sett haltende rundt i sentrum av Helsinki. Slagsmålet varte bare i et halvt minutt før politiet fylte stedet med tåregass. En av våre aktivister ble lettere skadet av glassplinter fra en flaske som ble kastet, men flere av venstreekstremistene fikk smake samme medisin.

Som sist gang fikk også lørdagens patruljeringen positiv respons fra det finske folket og trafikken til vår hjemmeside har økt med titusener av nye besøkere. Den merkelige oppførselen fra politiet og venstreekstremistene viser kun hvor viktig det er med en kompromissløs nasjonalsosialistisk organisasjon i Finland. Politiet forsøker å beskytte innvandrernes rykte samtidig som de neglisjerer den finske ungdommen som faller offer for innvandrernes vold. Venstreekstremistene forsøker å beskytte de voldsomme innvandrerne gjennom å gjøre et mislykket angrep på en borgervernspatrulje.

Siden patruljeringen startet har også de «mildere» elementene i Finlands nasjonale bevegelse uttrykt sin begeistring. På Finlands største anti-innvandringsforum, Hommaforum.org, uttrykker 60 prosent at de støtter patruljene. Dette er en stor forandring av klimaet da forumet ledes av mennesker fra blant annet Sannfinnene (finsk parti lignende Fremskrittspartiet, red. anm.), som frem til nå har behandlet nasjonalsosialismen som noen slags pest. Til tross for mye snakk, er det kun Motstandsbevegelsen som har organisert gatepatruljer mot innvandrervolden.

Bilder fra aksjonen:
a1-460x345_ny a2-460x345_ny a3-460x345_ny a4-460x345_ny a5-460x345_ny