Hjem Nyheter Norge Venstreekstremister gikk til fysisk angrep på SIAN og politiet

Venstreekstremister gikk til fysisk angrep på SIAN og politiet

GJØVIK I forbindelse med en stand som ble holdt i Gjøvik lørdag ettermiddag gikk venstreekstremister amok og angrep både SIANs medlemmer og politiet.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde/NRK

Da den sionistiske gruppen SIAN skulle holde en stand ved jernbanetorget i Gjøvik lørdag ettermiddag mobiliserte venstreekstremister seg som vanlig for en motdemonstrasjon. Dette endte opp med at venstrepøbelen gikk til fysisk angrep på sine politiske meningsmotstandere, samt politiet.

Som følge av dårlig politiarbeid kunne motdemonstrantene nå helt inn til scenekanten der SIAN stod, og forsøkte her å overdøve deres budskap ved å nok en gang skrike «ingen rasister i våre gater», før de bokstavelig talt gikk amok og angrep SIAN og politiet.

En politimann ble lettere skadet da venstrepøbelen gikk til angrep i et forsøk på å forhindre politiets pågripelse av en voldelig venstreekstremist.

— En person fra publikum ødela installasjonen for arrangøren, vedkommende ble da fjernet av politiet. Det medførte at en folkemengde på rundt 50 personer fulgte etter politiet for å hindre politiet i å innbringe vedkommende. Det medførte også at en del av denne gjengen angrep politiet, og vi har også fått skader på minst en av tjenestemennene, sier innsatsleder i politiet, Lars Olav Stepperud.

Flere venstreekstremister skal nå være pågrepet og satt i arresten, siktet for ordensforstyrrelse og vold mot tjenestemann. Enkelte ble sluppet løs på grunn av lav alder, og barnevernet er koblet inn.

Kilde:
Angrep politiet under motdemonstrasjon