Hjem Nyheter Venstreekstremister hetser svensk black metal band

Venstreekstremister hetser svensk black metal band

KULTUR Black metal-bandet Marduk har den seneste tiden havnet i trøbbel med venstreekstremister i USA på grunn av deres kontroversielle musikk.

Det svenske bandet Marduk, som for tiden er på USA-turné, har blitt anklaget av venstreekstreme grupperinger for å være «nazister» ettersom de har tekster som omhandler andre verdenskrig og bruker symbolikk som for eksempel jernkorset på sine plateomslag. På grunn av dette har grupper som Antifa og Black Lives Matter (BLM) organisert en landsomfattende hets-kampanje mot bandet og deres fans, som blant annet innebærer å true konserthaller med voldelig opptøyer om de tillater bandet å holde konsert.

I forrige uke skal lokale venstreekstremister i byen Oakland ha klart å få avlyst en konsert med det svenske bandet. Konsertarrangøren har i ettertid kommet med en offisiell uttalelse der de tilbakeviser at bandet skal ha «nazistiske» koblinger og at de ble tvunget til å avlyse konserten av sikkerhetsmessige grunner etter at ansatte mottok trusler om vold. De venstreekstreme selv feiret hendelsen på sosiale medier ved å bruke et sitat fra kommunisten Karl Marx for å rettferdiggjøre sin oppførsel.

Se et innslag om Marduk fra Red Ice TV nedenfor:

https://www.youtube.com/watch?v=NESVzOqst0Q

Kilde:
ANTIFAS Cancel Marduk… And Some Crazy Stuff