Hjem Nyheter Norge Venstreekstremister i jungelmodus – politi måtte evakuere SIAN-medlemmer i frykt for deres...

Venstreekstremister i jungelmodus – politi måtte evakuere SIAN-medlemmer i frykt for deres liv

VENSTRETERRORISME Venstreekstremister brøt nok en gang karanteneregler og gikk til angrep på SIAN ved å blant annet kaste jernstenger. Fremfor å fjerne pøbelen avbrøt politiet SIAN-markeringen.

Motdemonstranter i jungelmodus. Foto: Skjermbilde fra video VG.

Da SIAN, lørdag klokken 13:00, skulle holde en markering på Mortensrud torg gikk maskerte venstreekstremister til angrep og kastet alt fra jernstenger, flasker, kjeler, egg, m.m, mot SIAN-medlemmene, hvilket kunne endt med døden hadde de truffet.

Ingen er meldt skadet etter angrepet, og ei heller har politiet pågrepet venstreekstremister for drapsforsøk eller for å ha opptrådt maskert i en demonstrasjon, eller for å ha brutt karanteneregler. Om noen blir pågrepet senere gjenstår nå å se.

Til tross for at politiet anvendte tåregass mot pøbelen ble altså ingen venstreekstremister pågrepet og fjernet, men istedet valgte politiet å fjerne SIAN-medlemmene og således avbryte deres markering.

Operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt anslår at det var oppimot tre hundre motdemonstranter på plass, hvilket er et brudd på karantenereglene. Men å gripe inn mot dette var dog ikke ønskelig.

– Vi er ikke et smitteverns-politi, uttalte Solberg til VG.

Les også:
Venstreekstremist kastet lysrør mot SIAN – traff nesten politimann
Venstreekstremister gikk til fysisk angrep på SIAN og politiet
Forbyr demonstrasjon i Fredrikstad – på grunn av motdemonstranter
AFA-pakk gikk til angrep – fikk GRISEBANK av Motstandsbevegelsen
Venstreekstremisme