Hjem Nyheter Venstreekstremister i USA angrep pensjonister

Venstreekstremister i USA angrep pensjonister

USA I en film som nylig ble publisert på YouTube ser man hvordan venstreekstremister blokkerer en trafikkert vei for deretter å gå til angrep på bilister – uten at politiet griper inn.

https://www.youtube.com/watch?v=sq-dcJrnGTM

Opptaket er fra lørdag den 13. oktober i den amerikanske byen Portland der venstreekstremister hadde samlet seg i et veikryss for å demonstrere. Bakgrunnen for demonstrasjonen var en hendelse som fant sted i området i slutten av forrige måned da en afroamerikansk mann ble skutt og drept av politiet.

I filmen kan man se hvordan en gruppe venstreekstremister blokkerer en trafikkert vei og beordrer bilister til å kjøre ned en sidegate samtidig som de roper trusler, skjellsord og anti-hvite utsagn etter de frustrerte bilistene. En mann som kjører en bil med skilter fra North Carolina blir blant annet hånet for å være hvit og beskyld for å være med i Ku Klux Klan. En annen bilist, en eldre mann, blir forfulgt og angrepet av en hel mobb med venstreekstremister etter å ha prøvd å ta seg gjennom folkemengden. Mannen skal senere har blitt hengt ut med fult navn på Internett av venstreekstremistene.

Den ulovlige veiblokkeringen og volden mot forbikjørende skjer mens politiet observerer situasjonen fra litt lengre oppe i gaten – uten å gripe inn. Ordføreren i Portland har i ettertid forsvart politiets avgjørelse om å la venstreekstremistene få lov til å herje fritt i gatene.

Se den uavhengige journalisten Matt Christiansen gå i dybden av saken nedenfor: