Hjem Nyheter Norden Venstreekstremister projiserte terrorhyllest på Tyrkias ambassade i Stockholm

Venstreekstremister projiserte terrorhyllest på Tyrkias ambassade i Stockholm

SVERIGE En video har blitt publisert på Twitter hvor budskap projiseres på Tyrkias ambassade i Stockholm. Mangel på ytringsfrihet og LHBTQ+-rettigheter i Tyrkia oppgis i beskrivelsen være hovedårsakene.

Erdoğan med homseflagg i bakgrunnen på Tyrkias ambassade i Stockholm. Skjermbilde: Rojavakommittéerna/Twitter.

I disse dager ble det projisert budskap til støtte for medlemmer i den terrorklassifiserte kurdiske organisasjonen PKK på Tyrkias ambassade i Stockholm. Aksjonen kommer i en veldig sensitiv tid for det svenske regimet i og med at Sveriges NATO-søknad ble innlevert i mai i år, skriver Nordfront.

I et innlegg fra den venstreekstreme kontoen Rojavakommitéerna på Twitter kan man se budskap projisert på ambassadeveggen der Tyrkias ambassade kalles «Terrorsentralen». Det påstås at Tyrkia har bistått Den islamske staten med våpen, og et bilde der Tyrkias president, en oppsminket Recep Tayyip Erdoğan, er avbildet foran et regnbueflagg.

På ambassadeveggen projiseres også bilder av «kurdiske aktivister», eller med andre ord medlemmer i det terrorklassifiserte PKK. På bilde kan man se tre kvinnelige PKK-medlemmer: Sakine Cansız, Fidan Doğan og Leyla Söylemez. Over bildene av de tre kvinnene kan man lese:

Selv i eksil lever kurdiske aktivister med dødstrusler.

Svensk ambassadør kalt inn på teppet

Erdoğan sitter i en nøkkelposisjon når det kommer til Sveiges NATO-søknad. Han har kort fortalt krevd at det svenske regimet skal slutte å holde rundt kurdiske terrorister og i stedet ta på hardhanskene mot disse og deres organisasjoner.

Et uttalt krav som presidenten, tross utallige diplomatiske krumspring fra svensk side, har nektet å slippe på, er utleveringen av de han kaller for kurdiske terrorister. Erdoğan har uttrykt at Sveriges NATO-søknad under ingen omstendigheter vil godkjennes om landets krav ikke oppfylles. For at et nytt NATO-land skal bli tatt inn i krigsalliansen kreves en ratifisering fra samtlige medlemsland.

På grunn av hendelsen kalte Tyrkias utenriksdepartement Sveriges ambassadør inn på teppet. Ifølge Aftonbladet føler Tyrkias regjering seg fornærmet av aksjonen og de skal ha oppgitt at det ifølge dem handler om «terrorpropaganda».

På møtet med ambassadør Staffan Herrström i Ankara skal hendelsen ha blitt «fordømt» av utenriksdepartementet og krav blitt lagt på at Sverige skal etterforske og identifisere personene som ligger bak.