Hjem Nyheter Venstreekstremister skjendet gravplasser i Dresden

Venstreekstremister skjendet gravplasser i Dresden

TYSKLAND Venstreekstremister har tatt på seg ansvaret for å ha gått til angrep mot gravplasser på en kirkegård i Dresden. Blomsterkranser som ble lagt ned til minne for de sivile offer for den allierte terrorbombingen av Dresden har blitt ødelagt og brent opp.

Venstreekstremister har påtatt seg ansvaret for å ha brent kranser og ødelagt blomster som er blitt lagt ned ved Alten Annenfriedhof, en kirkegård dedikert til ofrene for terrorbombingen i Dresden 13.–15. februar 1945. De sivile ofrene er «gjerningsmenn, ikke ofre!» skriver gruppen i en uttalelse publisert på det venstreekstreme nettstedet Indymedia, oppgir Junge Freiheit.

Les mer: Ildstormen i Dresden

I våre øyne er kransnedleggingen et hån mot alle ofre for holocaust og den tyske aggresjonskrigen, samt en forskjønning av historiske hendelser», skriver gruppen og publiserer selv bilder av gravskjendingen.

«Tyske gjerningsmenn er ikke ofre – ned med Dresdens offermyte og minnesmerke», fortsetter de.

Les mer: Sannheten om «Holocaust»

Dette er ikke første gang venstreekstremister hyller massemordet på sivile i Dresden. Tidligere har også kvinner fra den venstreekstreme gruppen Femen hyllet massemordet og samtidig gjort reklame for AFA. Ved det nylige angrepet på kirkegården i Dresden ser det også ut til å ha vært venstreekstreme kvinner som har utført angrepet ettersom gruppen har valgt å kalle signere sin udåd med «Dine jomfruer».

Les også:
Vitnesbyrd fra terrorbombingen av Dresden
Dresden-aksjoner over hele landet
FILM: Motstandsbevegelsen minnet ofrene i Dresden
Lokalpolitiker i Sverige spredde informasjon om terroren i Dresden – nekter å legge seg flat for Expo
Kommunismens ukjente massemord
Dokumentar – Hellstorm