Hjem Nyheter Norden Venstrepolitiker gråter ut: «Føler seg forfulgt» av Motstandsbevegelsen

Venstrepolitiker gråter ut: «Føler seg forfulgt» av Motstandsbevegelsen

SVERIGE Den nordiske motstandsbevegelsen anklages for å trakassere Vänsterpartiets gruppeleder i Munkedal. Gruppelederen hevder blant annet at hun ble forfulgt under valgkampen og at hun fikk truende telefoner fra «samme bevegelse».

Vänsterpartiet tør ikke å ta debatten. Malin Svedjenäs i midten. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen

Det svenske Vänsterpartiets Malin Svedjenäs gråter ut på Sveriges Radio om «det harde politiske klimaet». Svedjenäs, som også er homoseksuell og i mange år har fungert som Vänsterpartiets gruppeleder, kunngjør også at hun forlater politikken helt. En av grunnene til avskjedigelsen er i et klipp med Sveriges Radio oppgitt å være «en serie hendelser knyttet til Den nordiske motstandsbevegelsen».

– Det ble jo ropt skjellsord [i Munkedal] da jeg holdt maidagstalen, da vet jeg at NMR var der, sier Svedjenäs.

Den nordiske motstandsbevegelsen har tidligere skrevet om hvordan organisasjonen holdt taler på stedet der Vänsterpartiet skulle hetse mot nasjonalister. Motstandsbevegelsen har også utgitt en film som viser hvordan de søkte debatt med de venstrevridde, blant annet for å få en avklaring fra Malin Svedjenäs om hvorvidt hun lyver om «truende samtaler» for å få oppmerksomhet.

Videre menes det at hun ble uthengt på Den nordiske motstandsbevegelsens nettsider, og at hun bare timer etter dette begynte å motta truende telefoner fra det som anses å være «den samme bevegelsen». Ifølge tidligere påstander til lokalmedia har hun også mottatt slike trusler før.

Det hevdes også at hun har blitt forfulgt under valgkampen i Munkedal og at partikolleger har blitt tvunget til å «gripe inn». Den avhoppede venstrepolitikeren har også anmeldt alle hendelsene til politiet, men i skrivende stund er det ikke tatt ut tiltale.