Hjem Nyheter Verdens mest populære YouTube-personlighet hyller Hitler?

Verdens mest populære YouTube-personlighet hyller Hitler?

10

MEDIA Den verdensberømte svenske YouTube-millionæren «PewDiePie» har i det siste lagt ut flere videoer der han refererer til Adolf Hitler. Et av de siste eksemplene er å spille den nasjonalsosialistiske kampsangen «Horst Wessel Lied» og si at Hitler ikke gjorde noe galt.

pewdiepie

Mannen bak den populære YouTube-kanalen PewDiePie er svensken Felix Arvid Ulf Kjellberg fra Göteborg. Hans videoer handler i all hovedsak om forskjellige dataspill som han spiller og diskuterer på en måte som mange, spesielt yngre seere, synes å være artig.

Det siste året har Kjellberg begynte å krydre flere av sine videoer med subtile Hitler-referanser. For eksempel så kritiserte han et jødisk brødrepar som er populære på YouTube iført en Trump-lue mens han tittet på klipp av Adolf Hitler. Han har også hatt med hakekors i sine videoer flere ganger, og har blant annet filmet seg selv mens han ser på taler av Hitler og nikker med. Han har også hevdet at YouTube ved flere anledninger har prøvd å hindre hans popularitet fordi han er hvit.

Nylig betalte han to personer for å holde opp skilt hvor det stod «Død over jødene», og i en av hans siste videoer later han som han spiller den kjente nasjonalsosialistiske kampsangen «Horst Wessel Lied» på kazoo samtidig som han viser et hakekors og sier «han vil reise seg igjen».

Kritikken har selvfølgelige ikke latt vente på seg og en rekke medier og personligheter har gått ut og fordømt den populære svensken. Kjellberg har på sin side nektet å unnskylde seg eller å ta kritikken mot seg særlig seriøst, og går heller til angrep på bedrifter som sensurer og går i mot ytringsfriheten.

Han svarer blant annet på responsen til sine kritikere med en melding som han betaler en lystig afroamerikaner til å lese opp. Meldingen lyder følgende: «Hitler gjorde ikke noe galt».

Se Kjellsbergs svar på kritikken nedenfor:

Kilde:
Svensk Youtube-miljonär försöker popularisera Hitler?

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
10 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg