Hjem Nyheter Utenriks Verdens største skip oppkalt etter SS-offiser

Verdens største skip oppkalt etter SS-offiser

 UTENRIKS  Verdens største skip har fått sitt navn etter den nederlandske SS-offiseren Pieter Schelte. I Norge raser kritikken fra både HL-senteret og Det mosaiske trossamfunn.

Pieter-Schelte-crane-ship-4-640x377

Verdens største skip har fått sitt navn etter den nederlandske SS-offiseren Pieter Schelte Heerema. Det er sønnen, Edward Heerema, som har døpt skipet etter sin far. Sønnen eier selskapet Allseas og forteller at skipet ble oppkalt etter hans far på grunn av hans prestasjoner innen marin teknikk etter krigen.

Skipet er konstruert for oppdrag på Nordsjøen og er blant annet bygget for å løfte på plass og demontere oljeplattformer, samt legge rørledninger. Etter planen skal det ut på sitt første oppdrag på norsk sokkel til sommeren.

– En skam og krenkelse

Terje Emberland ved HL-senteret reagerer sterkt på at skipet har blitt oppkalt etter en SS-offiser. Ifølge Emberland er det «en skam og en krenkelse mot ofrene for holocaust og deres etterkommere og alle som har kjempet mot nazismen».

Ervin Kohn, forstander i Det mosaiske trossamfunn og nestleder i Antirasistisk senter, mener navnevalget er «usmakelig» og at de som leier skipet vil få seg en «vond smak i munnen».

Kilde:
– Skipets navn er en skam og en krenkelse