Hjem Opinion Kommentar Vesten må væpne Palestina og sanksjonere Israel

Vesten må væpne Palestina og sanksjonere Israel

KOMMENTAR Det er bare én logisk og prinsipiell respons til Israels aggresjon og drømmer om imperialisme. Opprinnelig publisert 11. august 2022.

Illustrasjonsbilde. Foto: Frihetskamp.net

Frihetskamp republiserer en eldre artikkel da den er interessant med tanke på Israels pågående folkemord i Gaza og USAs nye støttepakke til Ukraina. Opprinnelig publisert 11. august 2022.

I løpet av den siste uken oppstod nok en konflikt mellom den sionistiske okkupasjonsmakten og en palestinsk politisk gruppering kjent som «Islamsk Jihad». Som et resultat av okkupasjonsmaktens siste «militæroperasjon», basert på dens illegitime krav på statsskap under navnet «Israel», mistet 47 palestinere livet mellom 6. og 8. august. En tredjedel av dem var barn.

Det umiddelbare spørsmålet som forblir ubesvart er dette: Hvor er vestens respons på denne nakne aggresjonen og krenkelsen av suverent territorium? Som visepresident Kamala Harris på et ekstremt veltalende vis forklarte ved begynnelsen av Ukrainakrigen:

– Så Ukraina er et land i Europa. Det eksisterer ved siden av et land kalt Russland. Russland er et større land. Russland er et mektig land. Russland bestemte seg for å invadere et mindre land kalt Ukraina. Så, dette er galt, og det går imot alt vi står for.

Ok. La oss overføre dette prinsippet til et par andre land som ikke er i Europa, men er nærme nok. Palestina er et land i Midtøsten. Det eksisterer ved siden av det noen hevder er et land (Israel). Israel er et større land (fordi det har stjålet territorium fra og etnisk rensket dette territoriet for innbyggere fra det mindre landet). Israel er et mektig land. Israel utfører stadig vold mot og okkuperer mer og mer av Palestina. Så, ifølge disse samme verdiene, er ikke dette galt og går imot alt vi i vesten står for?

Ergo er den eneste mulige reaksjonen på Israels nakne aggresjon og imperialistiske ambisjoner om å bygge en større jødisk stat, bygget på sionistisk tankegods som sier at statene rundt dem er illegitime og deres territorium er rettmessig israelsk jord, den samme som ble rettet mot Russland som følge av dens invasjon av Ukraina.

I 2021 utgjorde vestlige stater 58,4% av målene for Israelsk eksport. La oss få sanksjonspakkene i gang. Ingen flere israelske diamanter. Ikke noe mer israelsk elektronikk. Ikke noe mer israelsk petroleum. Alt må sanksjoneres til Israel gir opp sine imperialistiske ambisjoner, og samtidig, hvorfor ikke kutte milliardstøtten Israel får av USA for å fylle opp ammunisjonen til sitt «Iron Dome» luftvernsystem.

For det andre, ettersom økonomisk krigføring alene ikke var nok ifølge vestlige eliter selv da det kom til Ukrainakrisen så burde det samme gjelde her. Vesten må væpne Palestina så det kan beskytte seg selv mot invasjon og krigsforbrytelser mot sine sivile. Ved slutten av mai i år annonserte USA militærstøtte til Ukraina verdt 4,6 milliarder amerikanske dollar, mens Storbritannia stilte opp med 1,3 milliarder pund og EU med 2 milliarder euro. Palestina er imidlertid et mye mindre land, så la oss starte med en mer beskjeden våpenpakke verdt 1 milliard amerikanske dollar. La oss få noen Javelin panservernmissiler inn i Gazastripen, etterfulgt av noen M777 Haubitsere for slagkraftens skyld. Og mens vi er i gang, la oss sende med et par HIMARS rakettartillerisystemer for å gi Iron Dome noe skikkelig å bryne seg på. La oss gjøre dette til en litt mer rettferdig kamp.

Nå, noen av de mer kyniske blant oss ville muligens hevde at dette aldri kommer til å skje. De ville kanskje hevde at USA er ikke annet enn en nikkedukkestat kontrollert av Israel, og via USAs militære og økonomiske hegemoni, resten av vesten. At denne enestående militærstøtten og økonomiske handlekraften er forbeholdt stater med jødiske statsoverhoder, som i Ukraina. Heldigvis er dette bare de paranoide fantasiene til antisemitter og konspirasjonsteoretikere og vi kan derfor forvente null hykleri fra de vestlige maktene på dette punktet og en prinsipiell respons inkludert militærstøtte til Palestina og sanksjoner av Israel.

Når som helst nå.