Hjem Nyheter Norge VG: Landslaget i håndball er for hvitt

VG: Landslaget i håndball er for hvitt

MEDIA: Kommentator i VG gjør rekordforsøk i politisk korrekthet.

VG synes det norske kvinnelandslaget i håndball burde ligne mer på Frankrikes, hvor flertallet av spillerne er innvandrere.
VG synes det norske kvinnelandslaget i håndball burde ligne mer på Frankrikes, hvor flertallet av spillerne er innvandrere.

I en kommentar i VG i går har Jostein Overvik noe å beklage seg over: Det norske kvinnelandslaget i håndball har for mange hvite spillere. I Overviks og VGs verden er det «et stort tankekors» at kvinner «med bakgrunn fra Asia, Afrika, Mellom- eller Sør-Amerika aldri har vært i nærheten av landslaget».

Om man for et øyeblikk godtar forestillingen om at et raseblandet landslag er ønskelig, byr ikke Overvik leserne på noen gode grunner for hvorfor andelen hvite burde tvinges ned. Heller tvert imot. Som han skriver, har det norske landslaget konstant holdt seg i verdenstoppen gjennom fem–seks generasjoner med spillere.

Han kan dessuten ikke laste laget for rekrutteringen: «Det er vanskelig å kritisere dagens landslag for at de totalt mangler den miksen av etnisitet vi finner ellers i samfunnet», skriver han. Hvilke storspillere av fremmed rase han savner på laget, nevner han ikke med et ord.

Kilde:
Et litt for hvitt landslag