Hjem Artikler «Vi er den eneste reelle opposisjonen!» – Intervju med Eskil Nielsen

«Vi er den eneste reelle opposisjonen!» – Intervju med Eskil Nielsen

INTERVJU Frihetskamp har intervjuet Rede 1s nyutnevnte redesjef Eskil Nielsen om hans oppvåkning, tid i organisasjonen, samt rolle som redesjef, med mer.

Hei Eskil! Takk for at du ville stille opp i et intervju med Frihetskamp. Vi begynner med det samme med noen grunnleggende spørsmål om deg og ditt engasjement: Hvor lenge har du vært med i Motstandsbevegelsen?

– I tre år. Jeg var på mitt første rekrutteringsmøte i januar 2016, og har vært aktivist siden da.

Hva fikk deg til å søke medlemskap?

– Det som fikk meg til å søke medlemskap var at jeg leste de ni punktene i «Vår vei», og fant fort ut at jeg var helt enig med synspunktene og målene til organisasjonen. Det bevegelsen ønsket å oppnå visste jeg så fort jeg leste det at var den mest fornuftige og naturlige måte å styre nasjonen på. Det var også en mulighet for meg å kunne samarbeide med likesinnede og gjøre noe konstruktivt med den rebelske ånden i meg.

Du nevnte samarbeid med likesinnede; kan du fortelle litt om din «oppvåkning»?

– Jeg har vært det som kalles konspirasjonsteoretiker i flere år, der jeg har tatt for meg alt fra 11. september-angrepet, løgner som har ført til kriger verden over, banksystemet, internasjonale selskaper, gift i mat, osv., før jeg i 2015 begynte å forstå selve jødespørsmålet og sannheten om Adolf Hitler og 2. verdenskrig, gjennom diverse artikler, memer og dokumentarfilmer. Da jeg så dokumentarfilmene «The Greatest Story NEVER Told» og «Hellstorm» forstod jeg virkelig hva Hitler ville, hvorfor han gjorde som han gjorde, og hvem som virkelig var de «gode» og «onde» kreftene på den tiden. Brikkene begynte å falle på plass og jeg skjønte hva som måtte gjøres for å rette opp i situasjonen i Europa. Det tok ikke mange dagene før jeg åpent kalte meg nasjonalsosialist. Jeg begynte å søke på nettet etter organisasjoner med samme synspunkter og kom etterhvert over Nordfront.se, og deretter den norske grenens side Frihetskamp. I løpet av noen dager sendte jeg inn en søknad om å bli aktivist i Motstandsbevegelsen.

Har du fått noen reaksjoner i hverdagslivet på grunn av ditt engasjement i Motstandsbevegelsen?

– Det har vært blandede reaksjoner. Alle i min nærmeste familie har vært veldig imot at jeg gikk med i bevegelsen. Ellers har tilbakemeldingene vært cirka halvparten positive og halvparten negative fra venner, kolleger og andre. Jeg har fått ros og takk for det vi gjør av venner og kolleger, og til og med av helt fremmede personer som har kjent meg igjen fra Frihetskamp. Jeg har mistet en jobb, og sannsynligvis gått glipp av andre, på grunn av mitt engasjement, og jeg har blitt hengt ut i media flere ganger, blitt oppringt av Politiets sikkerhetstjeneste (PST), blitt kalt inn til avhør av politiet, samt blitt angrepet fysisk.

For utenforstående kan nok dette høres ganske voldsomt og alvorlig ut. Kan du si noe positivt med det å være med i Motstandsbevegelsen, som opphever det negative du nevnte ovenfor?

– Ja, helt klart. Jeg har blitt kjent med veldig mange bra folk og utvidet mitt kontaktnettverk betraktelig. Det er alltid noen i organisasjonen som kan stille opp om det trengs, noe det er utallige eksempler på; selv fikk jeg jobb gjennom en god kamerat i organisasjonen, for å nevne ett eksempel.

Motstandsbevegelsen er et samfunn med folk fra alle klasser der folkefellesskapet står i fokus, og med den gode strukturen vi har er det lett å finne rett person med svar på et spørsmål, eller løsningen på et problem.

Hva er den største forskjellen mellom ditt liv nå og ditt liv før du ble med i Motstandsbevegelsen?

– Den største forskjellen er at jeg har et så mye større kontaktnettverk enn før og et mye mer interessant og meningsfullt liv. Jeg føler også at jeg har vokst som person etter at jeg ble med, blant annet på grunn av at jeg har fått flere muligheter til å lære og utvikle meg ideologisk, så vel som personlig. Jeg har nå også bestemte mål som jeg jobber mot i forhold til det jeg vil endre i samfunnet, i stedet for at den energien bygger seg opp og skaper irritasjon og håpløshet.

Motstandsbevegelsen demonstrerer i Ludvika 1. mai 2018.
Motstandsbevegelsen demonstrerer i Ludvika 1. mai 2018.

Hva er ditt beste minne fra din tid i organisasjonen?

– Jeg har veldig mange gode minner fra min relativt korte tid i Motstandsbevegelsen. Det største var nok da jeg var med på 1. mai-demonstrasjonen i Borlänge, i 2016. Det var den første demonstrasjonen jeg noen sinne hadde vært med på, og det var virkelig en mektig følelse å kunne marsjere der i hvit skjorte og grønt slips sammen med flere hundre likesinnede med tyrrunefaner overalt. 1. mai-demonstrasjonen i Ludvika, der jeg var funksjonær, var også en stor opplevelse. Det er alltid stas å ta over en hel by med uniformerte nasjonalsosialister. I ettertid har jeg vært med på flere demonstrasjoner enn jeg kan telle på fingrene, og ikke minst mange forskjellige offentlige flyvebladsutdelinger, aksjoner og samlinger.

Den svenske grenen av Motstandsbevegelsen publiserte nylig åtte mål som de skal fullføre i løpet av fem år. Hvor tror du at Motstandsbevegelsen er da?

– Om fem år tror jeg antallet medlemmer i hvert fall har vokst til det dobbelte, også i det øvrige Norden. Motstandsbevegelsen kommer til å være et politisk parti i Norge og Danmark, og i Sverige har vi flere politiske mandat. Det kommer til å være flere og bedre tv- og radioprogrammer i hele Norden. Demonstrasjoner og andre arrangementer øker også i takt med medlemsantallet.

Organisasjonen har i disse dager kampanjen «Revolusjon – NÅ!» som har til hensikt å radikalisere blant annet ungdommen. Har du noen ord til ungdom som funderer på å søke medlemskap? 

– Søk om medlemskap nå, det er ikke noe å vente på. Vi har kriminelle psykopater som styrer landene våre i Norden, om et par generasjoner er nordmenn i mindretall, og hvis det ikke blir gjort noe med det snart kommer vi som folk til å gå under for alltid. Vi er den eneste reelle opposisjon mot systemet i Norden i dag, og selv om du ikke er enig i absolutt alt i vårt politiske program går det fortsatt an å søke medlemskap og møte representanter fra organisasjonen, uten forpliktelser.

Har du noen tips til personer som ønsker å bli en del av kampen? Hva bør de tenke på? Hva bør de gjøre, hva bør de IKKE gjøre?

– De som ønsker å bli en del av kampen burde finne ut hva de kan bidra med og deretter ta kontakt med oss. Alle kan bidra med noe, enten det bare er noen kroner i måneden, vanlig gateaktivisme, eller kanskje spesielle kunnskaper som vi kan ha nytte av. Det er viktig at man er i stand til å samarbeide med folk og ha respekt og forståelse for at Motstandsbevegelsen har eksistert og vokst som en nasjonalsosialistisk organisasjon i over 20 år, av en grunn. Det er da dumt å tro at man kan komme rett inn og innta en lederrolle med én gang, eller begynne å endre våre standpunkter eller grunnprinsipper. Alle gode ideer blir dog hørt og implementert hvis de samsvarer med organisasjonens mål.

Eskil Nielsen overtar rollen som redesjef.
Eskil Nielsen overtar rollen som redesjef.

Du har nettopp blitt utnevnt til sjef over Rede 1. Når du treffer nye søkere, hva er de viktigste egenskapene du ser etter i en Motstandsmann?

– Kort oppsummert må det bli ære, troskap og styrke, som det står på en av propagandaplakatene våre.

Uten ære får man ikke utrettet mye; å kunne stå rakrygget i sin overbevisning uten å akseptere å bli tråkket på, personlig så vel som politisk, er en forutsetning for å nå seier. Kuer man seg én gang, så lukter fienden svakhet og kommer aldri til å stoppe. Eksemplene er mange på de som har gitt slipp på æren, kuet og beklaget seg; det ender alltid med at de til slutt blir knust eller bytter side. De fleste i organisasjonen vet at vi har rett, og da er det eneste riktige å være kompromissløs i møte med trakassering, faktafeil, ondskap, feighet og idioti.

Troskap er viktig for å kunne samarbeide i en radikal organisasjon med alle de utfordringene vi står overfor. Det er også ekstremt viktig at man kan stole på kameratene som står ved sin side når det gjelder som mest.

Det er viktig å være sterk og ha ryggrad for å kunne stå imot det som systemet og meningsmotstandere kommer med av trakasserier, uthengninger og angrep. I styrken ligger også viljen som trengs for å holde fokus.

Hvem er dine største forbilder?

– Det største forbildet må være Adolf Hitler, for hans kjærlighet til det europeiske folket og hans vilje til å gjøre alt i sin makt for å bevare det. Det han fikk gjort i Tyskland mellom 1933 og 1939 kan nesten klassifiseres som et mirakel; at landet gikk fra å være et av de fattigste i Europa, med flere millioner arbeidsledige og et folk som sultet, til å bli det mest fremgangsrike i verden på bare 6 år. Ellers har jeg flere forbilder innenfor bevegelsen, både i ledelsen og blant aktivister.

Hva liker du å drive på med på fritiden din, utenom kampen?

– På fritiden liker jeg å nyte naturen med fjellturer, skogsturer og fiske. Jeg synes også det er spennende å lære nye ting, så det blir en del lesing både på internett og i bøker.

Takk for intervjuet Eskil! Har du noen siste ord til Frihetskamps lesere?

– Du som leser Frihetskamp jevnlig vet nok også at det er noe fryktelig galt med samfunnet. Det er på tide at vi gjør noe med det og skaper en bedre fremtid for våre barn. Bli med i kampen for et fritt og forent Norden, med et styre som har folkets beste som sitt høyeste mål. Søk om medlemskap i dag!