Hjem Nasjonal kamp Aktivisme – Bli en del av revolusjonen – engasjér deg i kampen!

– Bli en del av revolusjonen – engasjér deg i kampen!

11

MOTSTANDSBEVEGELSEN Her kommer en oppsummering og analyse av oktober måned.

Oktober måned er for lengst overstått og denne rapporten er således svært forsinket. Årsaken? Hektisk skjema, og mye på tapeten. Det hender mye om dagen, og Den nordiske motstandsbevegelsen er i sterk vekst. I tillegg har vi flere spennende prosjekter på gang som også stjeler tid. Med andre ord: Et luksusproblem, og med det sagt så kjører vi i gang!

Aksjon mot den finske ambassaden

Det var på fredag den 26. september at Åbo lagmannsrett kunngjorde at Den nordiske motstandsbevegelsens finske gren skulle forbys i Finland.  I en pressemelding de sendte ut fastslo de at organisasjonens virksomhet var i strid med «god skikk».

For å vise sin avsky mot det folkefiendtlige finske regimets avgjørelse, begav aktivister fra Rede 1 seg til den finske ambassaden i Oslo. På plass ble det satt opp plakater og dekorert litt på fasaden til ambassaden.

Les mer om aksjonen og forbudet:

Propaganda-offensiv i Moss

Aktivister fra Rede 1 gjennomførte nylig en propaganda-offensiv i Moss. Steder som ble besøkt var blant annet Moss sentrum, videregående skoler, Melløs, Kambo og Refsnes.

I tillegg til å dele ut hundrevis av flyveblader, ble det også satt opp massive mengder propaganda i form av klistremerker og plakater.

Les mer om aksjonen:

Motstandsbevegelsen gir politikerpakk svar på tiltale

Det var i begynnelsen av oktober at ordføreren i Fredrikstad, Jon-Ivar Nygård, tok til orde for å motarbeide Den nordiske motstandsbevegelsen med «alle tilgjengelige midler». Dette gjennom å gjøre det «vanskelig» for organisasjonen å avholde offentlige aktiviteter og demonstrasjoner i byen.

I tillegg til å motarbeide organisasjonen lokalt, ville Nygård også foreslå for nasjonale myndigheter å kriminalisere organisasjonen i hele landet. En lokalpolitiker foreslo også ulovlig sabotasje som metode for å motarbeide Motstandsbevegelsen.

Bakgrunnen for dette var et såkalt innbyggerinitiativ, som i løgnpressen ble fremstilt som et slags forslag eller krav som kom fra lokalbefolkningen i Fredrikstad. Dette viste seg ikke helt uventet å være løgn. I virkeligheten var det tre lokale kommunister og medlemmer av partiet Rødt, som stod bak.

Flere lokalpolitikere uttrykte misnøye over forslaget, i tillegg til toneangivende personer som jurist Anine Kierulf, som i media omtales som ytringsfrihetsekspert.

Som følge av politikerpakkets utspill gjennomførte aktivister fra Rede 1 en større propaganda-offensiv i Fredrikstad. Sarpsborg og Moss ble også besøkt, da forræderpolitikere og meningsmotstandere også der har hetset om forbud og lignende.

I Moss ble rådhuset, Moss Avis og Moss Dagblad avsperret med organisasjonens grønne sperrebånd. Sentrumsområdet ble deretter bombardert med propaganda i form av klistremerker og plakater. Avslutningsvis ble det hengt opp et stort banner over Mosseporten.

I Fredrikstad ble blant annet rådhuset sperret av og en stor mengde propaganda satt opp. Avslutningsvis ble det satt opp bannere ved innfarten til Fredrikstad og ved innfarten til Sarpsborg.

Les mer om saken her:

Blitzdemo i Finland

Den nordiske motstandsbevegelsens finske gren gjennomførte den 20. oktober en blitzdemonstrasjon i sentrale Helsinki under parolen «Lenge leve motstanden!». Anledningen for demonstrasjonen var det finske regimets nylige forbud av organisasjonen.

På plass toget aktivistene gjennom sentrum med faner og en stor banner med teksten «Lenge leve motstanden!». Taler ble holdt, og deretter ble det gjennomført en større offentlig flyvebladsutdeling i sentrum av byen.

Les mer om demonstrasjonen:

Rede 3 aksjonerer i Laksevåg

Det var i forbindelse med Motstandsbevegelsens «Revolusjon – NÅ!»-kampanje at aktivister fra Rede 3 inntok Laksevåg for å spre organisasjonens budskap.

Aktivistene bombarderte sentrumsområdet med propaganda, men la et ekstra fokus på Laksevåg videregående skole, samt skoleveien. En stor mengde flyveblader ble også delt ut.

Les mer:

Kampanjearbeide i Gjøvik

Siste halvdel av oktober gjennomførte aktivister fra Rede 1 et propaganda-fremstøt i Gjøvik i anledningen Motstandsbevegelsens kampanje «Revolusjon – NÅ!».

Store mengder plakater og klistremerker ble hengt opp i sentrum av byen. Kontorene til Arbeiderpartiet, AUF og LO ble sperret av med Motstandsbevegelsens sperrebånd, med en advarsel om den folkefiendtlige virksomheten som bedrives i lokalene. Til slutt ble et stort banner hengt opp over Riksvei 4 ved Mjøsbrua.

Les mer:

Torgmøter i Østfold

Den nordiske motstandsbevegelsen skrev i oktober måned historie, da vi for første gang offentlig inviterte til ikke bare ett, men to torgmøter på én og samme dag. Ett i Fredrikstad og ett i Moss.

Å arrangere torgmøter i Østfold, og da i Fredrikstad og Moss, var noe vi hadde hatt i tankene ganske lenge. Dette da vi har ekspandert og vært veldig aktive der de siste årene, men også da det har vært hetset kraftig der fra meningsmotstandere og lokalpolitikere. Nærheten til Oslo, var også en viktig faktor.

Anledningen til at vi ønsket å utlyse torgmøtene offentlig, og da gå i dialog med politiet, var flere: Vi ønsket å teste systemet og politiet. Hvordan vil en dialog fungere i forkant og på plass. Vil det være tomme løfter? Vil de avlyse og legge ned forbud? Om vi får gjennomføre, hvordan vil de i så fall agere på plass? Hvordan vil de forholde seg til lokalpolitikernes hets og vedtak om å motarbeide oss? Og så videre, og så videre.

Dette er nyttig erfaring og informasjon for Motstandsbevegelsen å ha, da det finnes en hel del fordeler ved å kunne offentlig utlyse torgmøter og demonstrasjoner. En selvklar fordel er jo at mennesker som ikke er med i organisasjonen, kan få mulighet til å delta. En annen er at vi får en mer «levende» aktivitet, med meningsmotstandere på plass. En annen er at vi får maksimalt med mediaoppmerksomhet, også i forkant av aktiviteten.

Utover dette, og da kommer vi inn på nærheten til Oslo, er at vi ønsket å få en fingervisning hva gjelder styrken til våre meningsmotstandere. Blir det 1 000 rabiate motdemonstranter, og hundrevis av AFA-folk?

Resultatet

Hva gjelder dialogen med politiet i forkant, så var dette noe som fungerte bra og gav oss en viss forhåpning om at de faktisk skulle respektere ytrings- og forsamlingsfriheten. I praksis skulle det dog vise seg å forløpe ganske anderledes.

Politiet hadde forsterket grensekontrollene og gjennomførte flere pågripelser for å forhindre medlemmer av organisasjonen fra å delta. På plass var deres plan å totalt isolere oss, og skremme lokalbefolkningen fra å ta del av vårt budskap. Et ekstremt stort oppmøte av opprørspoliti, politibiler, gjerder og avsperringer, umotiverte pågripelser og ikke minst politimenn som aktivt geleidet folk vekk fra stedet hvor vi skulle avholde torgmøte.

Det finnes hundrevis av andre eksempler å ta med, men kort oppsummert så kan man si at torgmøtene har vist oss at dialog med politiet og systemet er kontraproduktivt. De vil at det utad skal fremstå som at man respekterer Grunnloven, også for «nazister», men at man samtidig motarbeider dem. Ytringsfriheten skal eksistere på papiret, altså i teorien, men i praksis så innebærer dette at politiske dissidenter ikke har samme rettigheter som systemtro organisasjoner og foreninger.

Hva gjelder lokalpolitikernes hets og vedtak om å motarbeide organisasjonen, så kan man anta at dette inngikk i hvordan politiet oppførte seg. Man kan også tillegge at informasjon som var unntatt offentligheten ble lekket til løgnpressen av kommunen, noe som medførte at folkefiendtlige Filter Nyheter kunne slippe detaljert informasjon om torgmøtene i forkant.

Hva gjelder meningsmotstanderne, og deres oppmøte, så kan man vel mildt sagt konstatere at det ikke var noe annet enn en flau affære. Maksimalt 50 stykk med overvektige og utkledde kvinner og menn, innvandrere og mellom ti til femten med AFA-folk. Er virkelig dette motstanden dere har å by på?

Total seier for Motstandsbevegelsen

Utover de svært verdifulle erfaringene vi nå har ervervet oss – og til tross for systemets forsøk på å isolere, trakassere og sabotere – så var torgmøtene intet annet enn en total seier for Motstandsbevegelsen.

Mediadekningen var total i forkant og under torgmøtene. Ingen i Norge kunne unngå å vite at Motstandsbevegelsen gjennomførte torgmøter i Fredrikstad og Moss den dagen. Rekordmange besøkte derfor Frihetskamp den dagen, og vi rapporterte løpende fra aktivitetene og hadde også direktesendt video med reporter.

Tommy Nyberg i samtale med TV2-reporter. Foto: Nordfront TV.

Selv om det dessverre kanskje ikke var så mange som kunne få ta del av vårt budskap på plass, så fikk titusener ta del av det gjennom Frihetskamp. De fikk også med sine egne øyne se hvordan det totalitære norsk regime behandler politisk opposisjon. Systemet kastet masken, og vi stod klare til å dokumentere – med det norske folk som publikum.

I etterkant har også støtteerklæringer og medlemssøknader strømmet inn. Til og med meningsmotstandere har kontaktet oss for å fortelle at de er sjokkert over hvordan politiet behandlet oss i Østfold, og det sier jo litt.

Avslutningvis vil jeg passe på å takke alle aktivister som deltok, og en spesiell takk til Tommy Nyberg som var ansvarlig for aktiviteten, til Andreas Haglund Arnesen som var konfrensier for første gang, og ikke minst til Tommy Olsen som fremførte talen. Bra jobbet!

Les mer om torgmøtene:

– Bli en del av revolusjonen – engasjér deg i kampen!

Jeg vil til slutt oppfordre alle som leser dette, men som ennå ikke har valgt å engasjere seg i organisasjonen til å gjøre noe med det nå. Tiden for å passivt sitte på sidelinjen og i det stille sympatisere med de som faktisk kjemper har forlengst passert, og det er på tide at også du velger side!

Vil du at historien skal huske deg som en som en ryggradsløs feiging som ikke turte å kjempe fordi han var redd for hva kollegaene sa? Eller som en egoist som ikke brydde seg om noen andre enn seg selv og ofret sitt folk for judaspenger?

Nei, opp av sofaen, ut av komfortsonen og inn i rekkene. Bli en del av motstanden og gjør din plikt for vårt folk, og du vil bli husket som en av de som fanatisk kjempet og gav fienden motstand. En av de tapre revolusjonærene som gjennom å ofre alt, også vant alt, og reddet vårt folk.

Jeg avslutter med å sitere Den nordiske motstandsbevegelsens leder, Simon Lindberg, og den talen han nylig holdt under en blitzdemonstrasjon i Nyköping i Sverige:

Vi skal påminne deg om at du gjennom din passivitet også har blod på dine hender. Du skal få vondt i magen av dine egosentriske valg hver dag når du går til din velbetalte jobb og hver kveld når du kommer hjem til ditt fine hus.

Når skammen kommer deg i kapp og du forsøker dempe den med sprit, narkotika og legemidler – så skal vi se til å rope enda høyere for å nå deg gjennom rusen.

Vi er Den nordiske motstandsbevegelsen. Vi har en vilje av stål og et hjerte av gull, og vi gir oss aldri. Vi kommer til å knuse dette systemet og redde vårt folk. Koste hva det koste vil. Støtt oss eller støtt fienden. Kjemp aktivt eller stå passivt. Det er ditt eget valg, og det valget gjør du ikke om fire år, men her og nå.

Bli en del av revolusjonen – engasjér deg i kampen!

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
11 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Nordboer
Nordboer
3 år siden

Glassklar analyse og et punktum for alle bedrevitere som står på sidelinjen og syner seg vite best.
Gå med i organisasjonen i stedet for å pjatte! Tiden er nå! ?‍♂️

Adolf
Adolf
Svar til  Nordboer
3 år siden

Er det en knyttneve i været eller en heil, og hvis det er den sistnevnte, hvordan får man det på pc-en?

Anonymsurer
Anonymsurer
Svar til  Adolf
3 år siden

«Happy Man Raising One Hand»-emoji’en finner man her:

https://emojipedia.org/man-raising-hand/ ??‍♂️??‍♀️

Tonje
Tonje
3 år siden

Flott! Stå på.

Ansgar Braut
Ansgar Braut
3 år siden

Tror ikke forbud er veien å gå. Det holder lenge å tie dere ihjel, latterliggjøre dere ved å fortelle folk hvem dere egentlig er: forvokste pøbelgutter, ødelagt barndom, arbeidsledige, uintelligente og venneløse med et ekstremt behov for oppmerksomhet. Vis meg en blandt dere som er familiemann, akademiker og i ordinær jobb?

Anonymsurfer
Anonymsurfer
Svar til  Ansgar Braut
3 år siden

(((Ansgar Buttplug??)))

Johan G
Johan G
Svar til  Ansgar Braut
3 år siden

Dette var en voksen kommentar, Ansgar.

Nei, vi er så få, marginale og uutdannete at oss skal du ikke bry deg om 😉 Man kan da aldri tro at vi som knapt kan formulere oss, eller føre en verdig debatt, skulle være istand til å være akademikere. Venstresiden som har vist seg å være såpass intelligente i enhver sammenheng er jo soleklart de beste akademikere, de beste familiemenn og innehar de beste jobber. Du tar nok aldri feil du Ansgar. Og det er så innmari godt når du minner oss på det 😉

Angrvadil
Angrvadil
Svar til  Ansgar Braut
3 år siden

Du er bare en mobber, Ansgar. Det du sier stemmer ikke.
Du har store problemer. Enten det er dårlig selvtillit, familieproblemer eller andre problemer.
Du burde søke hjelp.

Tommy Nyberg
Tommy Nyberg
Svar til  Ansgar Braut
3 år siden

Tiga ihjäl genom att berätta…. : )

Knut Bondlid
Knut Bondlid
3 år siden

Jeg ønsker å delta i diskussionen om vår frihetskamp!!

Tommy Nyberg
Tommy Nyberg
Svar til  Knut Bondlid
3 år siden