Hjem Nyheter Norden – Vi kan ikke avslå søknaden og skylde på at det blir...

– Vi kan ikke avslå søknaden og skylde på at det blir bråk

9

SVERIGE Politisjef i Storgöteborg, Erik Nord, anser man ikke kan begrense ytringer på bakgrunn av at meningsmotstandere kan lage bråk.

Politiet i Norge trakk tidligere i sommer tilbake Motstandsbevegelsens demonstrasjonstillatelse med bakgrunn i at det kunne oppstå konfrontasjoner med meningsmotstandere, da disse hadde fremsatt trusler og lignende. Demonstrasjon ble det dog, i Kristiansand, og bråk uteble.

I forkant av demonstrasjonen i Göteborg den 30. september har politisjefen i Storgöteborg, Erik Nord en helt annen holdning enn den i Norge: Venstreekstremister skal ikke få diktere vilkårene for ytringsfriheten.

– Vi kan ikke avslå deres søknad og skylde på at det kommer til å bli bråk når høyreekstreme demonstrerer. Da skulle vi ha nektet de afghanske ungdommene som ble angrepet av høyreekstreme ved Mynttorget i Stockholm for en uke siden. Man skal gjøre sitt ytterste som politi for at alle skal få ha ytringsfrihet, sier Nord til SVT.

Systemtrofaste medier har også irritert seg over Motstandsbevegelsens parole: «Revoltér mot forbryterne». I organisasjonens artikkel om parolen utpekes media som systemets propagandamaskineri som mørklegger de katastrofale konsekvensene som følger i kjølvannet av den masseinnvandringen de selv propaganderer for. Dette er imidlertid ingen ulovlig parole, mener Nord.

– Om den konkrete trusselen om å revoltere mot samfunnsordningen er en oppfordring til fysisk vold, så kan man gjøre seg skyldig i oppvigling. Men vil de gå sammen og bare demonstrere, så er det ikke det.

Erik Nord uttalte seg tidligere i uken om at det ikke er Motstandsbevegelsen som forstyrrer offentlig ro og orden, men snarere venstreekstremister.

– Mitt generelle inntrykk er at det ikke er denne demonstrasjonen som vil utgjøre den største faren for orden og sikkerhet, forteller Nord og fortsetter deretter:

– Vi vil helt sikkert kunne se opptøyer rundt demonstrasjonen. Men dette er noe som i første hånd begås av såkalte motdemonstranter. Da er det vår oppgave å stå imellom og holde dem fra hverandre og sørge for at begge sammenkomstene kan gjennomføres.

Kilde:
NMR uppmanar till revolt mot politiker och journalister

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
9 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Andreas H
Andreas H
5 år siden

I dagens tragiske samfunn, hvor føleriet regjerer, må denne mannen karakteriseres som en sann helt, selv om han egentlig bare sier det mest selvfølgelige av alt; At loven er til for å følges …

Knut
Knut
5 år siden

Han står på sitt. Det er bra.

Krüger
Krüger
Svar til  Knut
5 år siden

Fail . . . Han står for det demokratiet dere ****** ønsker å avvikle

Kommentaren er moderert.

/ Frihetskamp

Roar
Roar
Svar til  Krüger
5 år siden

Rettelse: Han står for demokratiet, hvilket dine herrer har avviklet.

Kim Larsen
Kim Larsen
5 år siden

Kjekt å se at det fremdeles finnes politimenn som forsvarer ytringsfriheten. Media kan ta seg en tacobolle.

Kim Larsen
Kim Larsen
Svar til  Kim Larsen
5 år siden

Der tok jeg kraftig feil. snuten er en system lakei

Thomas w mosveen
Thomas w mosveen
5 år siden

Norsk politi og PST kan dra noe lœrdom av denne karen her.

Roar
Roar
5 år siden

Globalister ønsker ikke ytringsfrihet. Opposisjon vil jo være i veien for deres våte drøm om en verdensregjering. Man kan si mye om Sverige, men i Norge har vi langt mer diktatur. Tenk om det fantes like modige politimenn i Norge, som ikke faller på kne for presse og hylekor. De finnes, men oida «tenk om de mistet jobben», da er det vel bedre å se en annen vei og la Norge raseres hva? «Følge strømmen, selv om det farer mot stupet, man får jo ihvertfall betalt inntil lyset slukker». Dessverre, mange politimenn går i kjeltrings ærend.

Micke
Micke
5 år siden

Alltid hatt mer tiltro til Svenske myndigheter vs Norge…her er det mer barnehage, få stoppa uønska ting og erklære så mange som mulig av politiske motstandere sinnsyke..ikke første gangen Svenske myndigheter står i sterk kontrast til oss når det gjelder dette spillet, det skal de ha….samme med hvordan sikkerhetspolitiet jobber mot org også….man kan bare føle seg mer trygg på at menneskelige rettigheter blir litt mer ivaretatt
Der borte og ting gjøres mer saklig, mulig
Media er mer desperate der borte, men det er bare fordi Sverige har hatt en reel nasjonal opposisjon lenge..