Hjem Nyheter Norden – Vi kan ikke avslå søknaden og skylde på at det blir...

– Vi kan ikke avslå søknaden og skylde på at det blir bråk

SVERIGE Politisjef i Storgöteborg, Erik Nord, anser man ikke kan begrense ytringer på bakgrunn av at meningsmotstandere kan lage bråk.

Politiet i Norge trakk tidligere i sommer tilbake Motstandsbevegelsens demonstrasjonstillatelse med bakgrunn i at det kunne oppstå konfrontasjoner med meningsmotstandere, da disse hadde fremsatt trusler og lignende. Demonstrasjon ble det dog, i Kristiansand, og bråk uteble.

I forkant av demonstrasjonen i Göteborg den 30. september har politisjefen i Storgöteborg, Erik Nord en helt annen holdning enn den i Norge: Venstreekstremister skal ikke få diktere vilkårene for ytringsfriheten.

– Vi kan ikke avslå deres søknad og skylde på at det kommer til å bli bråk når høyreekstreme demonstrerer. Da skulle vi ha nektet de afghanske ungdommene som ble angrepet av høyreekstreme ved Mynttorget i Stockholm for en uke siden. Man skal gjøre sitt ytterste som politi for at alle skal få ha ytringsfrihet, sier Nord til SVT.

Systemtrofaste medier har også irritert seg over Motstandsbevegelsens parole: «Revoltér mot forbryterne». I organisasjonens artikkel om parolen utpekes media som systemets propagandamaskineri som mørklegger de katastrofale konsekvensene som følger i kjølvannet av den masseinnvandringen de selv propaganderer for. Dette er imidlertid ingen ulovlig parole, mener Nord.

– Om den konkrete trusselen om å revoltere mot samfunnsordningen er en oppfordring til fysisk vold, så kan man gjøre seg skyldig i oppvigling. Men vil de gå sammen og bare demonstrere, så er det ikke det.

Erik Nord uttalte seg tidligere i uken om at det ikke er Motstandsbevegelsen som forstyrrer offentlig ro og orden, men snarere venstreekstremister.

– Mitt generelle inntrykk er at det ikke er denne demonstrasjonen som vil utgjøre den største faren for orden og sikkerhet, forteller Nord og fortsetter deretter:

– Vi vil helt sikkert kunne se opptøyer rundt demonstrasjonen. Men dette er noe som i første hånd begås av såkalte motdemonstranter. Da er det vår oppgave å stå imellom og holde dem fra hverandre og sørge for at begge sammenkomstene kan gjennomføres.

Kilde:
NMR uppmanar till revolt mot politiker och journalister