Hjem Nasjonal kamp Aktivisme «Vi må aldri glemme!» – Dresden-aksjoner over hele landet

«Vi må aldri glemme!» – Dresden-aksjoner over hele landet

FOLKEOPPLYSNING Motstandsbevegelsen gjennomførte denne uken omfattende aktivisme for å rette søkelyset mot de alliertes terrorbombing av byen Dresden under andre verdenskrig.

Den nordiske motstandsbevegelsen gjennomførte denne uken omfattende aktivisme over hele landet for å rette søkelyset mot de alliertes krigsforbrytelser under andre verdenskrig, og da spesifikt terrorbombingen av den tyske byen Dresden, som fant sted den 13.–15. februar 1945. Dette ettersom den versjon av historien som det norske folk indoktrineres i gjennom blant annet utdanningsinstitusjoner, massemedia og underholdningsindustri, er seierherrenes versjon og gir et særdeles forvrengt bilde av virkeligheten.

Sjelden, eller snarere aldri, får man høre om de alliertes overgrep mot sivile tyskere, japanere, franskmenn, italienere, nordmenn eller dansker. Sivile som bevisst ble slaktet i «demokratiets» navn. Dresden, Köln, Postelberg, Hiroshima og Tokyo. Eller hva med Bergen, Oslo, Laksevåg eller København?

Dresden2

De alliertes terrorbombinger mot sivile i Tyskland og andre land som de allierte kriget mot, var ingen tilfeldigheter. I det britiske flyministeriets «Area bombing directive» gikk det tydelig frem at de allierte ikke skulle ta hensyn til sivilbefolkningen, men snarere rette bombingene mot sivile. Blant annet oppfordret man i dette direktiv å «konsentrere angrepene på moralen til fiendens sivilbefolkning, og da særskilt industriarbeiderne». Disse retningslinjer ble fastslått og utvidet takket være Winston Churchills jødiske rådgiver Frederick Lindemann og Churchill selv.

Et av stedene som var verst rammet av disse terrorbombingene var den tyske byen Dresden, hvor omkring 250 000 døde i en ildstorm de allierte bevisst skapte gjennom sine bombinger.

Dresden5

Ettersom disse grusomme hendelser både er oversett og dysset ned, anså vi det som vår plikt i folkeopplysningens og nasjonalsosialismens tjeneste å informere det norske folk om hva som fant sted i Dresden.

I kombinasjon med omfattende aktivisme på svært mange steder – som blant annet Bryne, Stavanger, Bergen, Kristiansund, Sandnes, Sotra, Laksevåg, Halden, Hønefoss, Kristiansand og Klepp – publiserte Frihetskamp to ulike artikler om Dresden. Disse var:

Aksjonene var særskilt rettet mot videregående skoler og universiteter, men en del ble også gjennomført andre steder.

Se bilder fra aksjonene nedenfor: