Hjem Nyheter «Vi trenger ikke å være i Midtøsten – bortsett fra å beskytte...

«Vi trenger ikke å være i Midtøsten – bortsett fra å beskytte Israel»

USA Under et valgmøte skrøt president Donald Trump av at USA nylig er blitt selvforsørgende på energi. «Vi trenger ikke en gang å være i Midtøsten, bortsett fra å beskytte Israel», erkjente presidenten.

Det har lenge vært kjent blant antiglobalister at USAs krig i Midtøsten sikter på å trygge Israels eksistens og en eventuell fremtidig ekspansjon til det såkalte «Eretz Yisrael» (Stor-Israel), en tenkt fremtidig sionistisk stat som omfatter store deler av Levanten. De land som USA, med allierte, har ført krig mot i nær fortid ligger som regel i dette området, alternativt truer de Israel og dets imperialistiske planer gjennom å ligge i nærområdet og da ha et sterkt og antisionistisk regime, slik tilfellet er med eksempelvis Iran.

Store deler av Syria, halve Irak, hele Jordan og Libanon samt deler av Egypt, Saudi-Arabia og en smal remse av Tyrkia inngår i det territorium som ifølge sionistene en dag skal inngå i det av Jahve utlovde «Stor-Israel».

Tanken om «Eretz Yisrael» er ikke kontroversiell i Israel eller blant mange sionister. Som regel er man overens om at landområdet skal tilfalle jødene, ettersom man anser at Gud har utlovet det. Innbyrdes bråker man i stedet fremfor alt om hvordan dette skal oppnås.

De kriger som føres mot land som på noen måte truer Israel eller ligger i veien for Israels ekspansjonsplaner føres dog ikke først og fremst av Israel selv. I stedet er det fremfor alt USA som leder koalisjoner av land i disse utallige sionistiske krigene i Midtøsten.

Tidligere har man aldri erkjent dette, men i stedet angitt andre årsaker. I tilfellet Irak løy man om at landets tidligere leder Saddam Hussein hadde masseødeleggelsesvåpen som truet USAs fred. I tilfellet Syria kom man en dag bare på at landets president Bashar Al-Assad, som tidligere ble ansett som en moderat og moderne leder i Midtøsten, var en skurk og tyrann av en slik grad at han til enhver pris måtte styrtes. I dette tilfellet forhindret dog den tidligere fiaskoen i Irak og Afghanistan at USA på ny gikk direkte inn med militær makt. Istedet valgte man å ruste diverse islamistgrupper for formålet, som man konsekvent beskrev som «moderate rebeller».

At styrtingen av den antisionistiske Assad har vært uhørt viktig for Israel er blitt avslørt gang på gang under reisens gang. Nordfront har rapportert flittig om hvordan Israel har hjulpet islamister i landet med alt fra sykepleie til brensel, medisinsk utrustning og penger.

Allerede i 2015 lyktes irakiske spesialstyrker med å gripe fire militære rådgivere til den Islamske Staten (IS), hvorav tre var jøder med statsborgerskap i USA og Israel. Samme år ble det rapportert om at en oberst fra det israelske militæret var blitt tatt til fange sammen med terrorister fra IS.

Da terrorister kapitulerte etter kamper mot syriske regjeringstropper i hovedstaden Damaskus i 2018 overleverte de blant annet maskingeværer, skarpskytterrifler, rakettkastere, bomber og miner som viste seg å ha israelsk opphav.

I 2019 erkjente det israelske militæret IDFs tidligere personalsjef Gadi Eisenkot helt åpent at Israel hadde bevæpnet såkalte rebeller i Syria. En hjelp som også bekreftes av islamistene selv.

Israel har gjort sitt beste for å hjelpe diverse islamistgrupper i Syria med å bli kvitt landets antisionistiske president Bashar al-Assad.

— Vi hadde ikke overlevd uten Israels hjelp, har eksempelvis Moatasem al-Golani, talsmann for den rebelske gruppen Fursan al-Joulan erkjent.

President Assad har også i flere intervjuer fortalt om hvordan Israel har koordinert angrep mot landets regjeringsstyrker med diverse terrorgruppers fremferd.

— Selv om de [terroristene] ikke er en del av den regulære israelske hæren, så kjemper de for Israel, sa Assad i en intervju 2017.

I et intervju tidligere i år med RT forteller Assad hvordan Israel gjorde sitt beste for å hindre avansement mot al-Nusra, som er en al-Qaida-gruppe som har operert i Syria.

— Hver gang den syriske hæren avanserte mot al-Nusra-terroristene i syd, bombet Israel våre tropper. Så fort vi avanserte noe sted, gjennomførte det israelske flyvåpenet luftangrep mot vår hær, forteller Assad.

Trump: «Vi trenger ikke å være i Midtøsten, utenom for å beskytte Israel»

På tross av alt dette har USA altså konsekvent gitt helt andre årsaker til sine konstante kriger i Midtøsten enn at det skulle være i Israels interesse. Det kan være unnskyldninger som at man jager terrorister, vil styrte utpekte tyranner, spre demokrati eller hevne urett. Ikke en gang de stemmer som internt har kritisert den amerikanske krigskampanjen på den andre siden av jordkloden har villet si det som det egentlig er. Blant krigsmotstandere har man i stedet hevdet at det først og fremst er av økonomiske grunner at krigene føres, der favoritt-teorien er at USA kriger for å komme til Midtøstens olje.

Men under et valgmøte i Winston-Salem, North Carolina, erkjente Trump i forbifarten den virkelige grunnen til USAs militære nærvær i området. Erkjennelsen kom under en lang utlegging der Trump skrøt av at han har gjort landet selvstendig på energi, noe han mener at rivalen Joe Biden ville komme til å ødelegge.

— Jeg liker å være energiuavhengig, gjør ikke dere? Jeg er sikker på at de fleste av dere har notert dere at når dere kjører for å fylle bensin på bilen koster det ofte under to dollar. Dere spør dere, hvordan i helvete kunne dette skje? Takk president Trump!, sa presidenten og fortsatte:

— USA kommer til å forbli den fremste produsenten av olje og naturgass i verden. Vi skal forbli energiuavhengige. Det burde være slik i mange av de kommende årene. Faktum er at vi ikke trenger å være i Midtøsten, bortsett fra å beskytte Israel. Foruten det trenger vi ikke å være i Midtøsten.

Den mest Israelvennlige president noensinne

At akkurat Donald Trump er den president som helt åpent erkjenner at hensikten med USAs nærvær i Midtøsten er å «beskytte Israel» er kanskje ingen tilfeldighet. Gjennom historien har ingen amerikansk president vært så imøtegående overfor Israel. Trump har konsekvent valgt å vike for israelske krav og er også av Marvin Hier, grunnleggere av Simon Wiesenthal-senteret i Los Angeles, beskrevet som den eneste amerikanske president som virkelig «leverer».

I 2018 tok Trump for eksempel den kontroversielle beslutningen å flytte USAs ambassade i Israel fra Tel Aviv til det omstridte Jerusalem. I 2019 undertegnet Trump et dekret om at Golanhøydene, som Israel har okkupert av Syria, er å betrakte som israelsk jord. Israels statsminister Benjamin Netanyahu proklamerte straks etter dette at man som takk døper en jødisk bosetning på Golanhøydene etter Trump.

I januar i år presenterte Trump en «fredsplan» for Israel og Palestina, som i prinsipp innebærer at Israel får alt de ønsker i konflikten. Palestinerne ble ikke spurt under prosessen og den såkalte fredsplanen har møtt skarp kritikk internasjonalt, der det fremdeles finnes stemmer som i hvert fall utad anser at også palestinernes interesser må tas hensyn til.

I forbindelse med at de såkalte Abrahamtraktatene ble undertegnet i forrige uke skjenket også Trump symbolsk nøkkelen til Det hvite hus og USA til Netanyahu.

Det gjenstår nå å se om «beskytte Israel» blir en normalisert del av retorikken rundt Midtøstenkrigen i USA, der Israellobbyen stadig flytter frem sine posisjoner.

Les også:
«Den israelske lobbyen er USAs største problem»
«Finkel-Think» – den jødiske valgstrategien som lå bak Trump og Orbáns dramatiske valgseire