Hjem Nyheter VIDEO: Den nordiske motstandsbevegelsen i Göteborg 20. april

VIDEO: Den nordiske motstandsbevegelsen i Göteborg 20. april

DEMONSTRASJON Den nordiske motstandsbevegelsen har sluppet en film fra demonstrasjonen i Göteborg 20. april. De marsjerte til ære for en østerriksk kunstner, til tross for politiets forsøk på sabotasje.

20. april marsjerte Den nordiske motstandsbevegelsen med sin leder Fredrik Vejdeland tvers gjennom hjertet av Göteborg. Til tross for at politiet forsøkte å hevde at det var maskeringsforbud og gjorde noen halvhjertede forsøk på å omdirigere marsjen til en annen rute, gikk dagen relativt greit ifølge de nasjonalsosialistiske aktivistene som var til stede.

Vejdeland holdt tale nede i Brunnsparken og på motståndsörelsen.se kan man lese at han talte om at:

Det er flerkultur, enten direkte som i tilfellet med mannen som ble skutt på Skärholmen, eller indirekte som i tilfellet med ikke-eksisterende sykehussenger eller skoler i forfall, som ligger bak vårt folks degenerering og forfall.

Lukas Lindgren, en mangeårig aktivist fra organisasjonen, snakket også om en østerriksk kunstner og gjerningene han fortsatt kan inspirere i dag:

Han ble født på denne dagen for 135 år siden. Og selv om kroppen hans ikke lenger eksisterer, vil hans ord og tanker forvandle dette skitne og råtnende samfunnet til noe godt og vakkert igjen!

Avslutningsvis, ifølge organisasjonen, gikk det greit i løpet av dagen og aktiviteten var vellykket:

På dagen 135 år etter at historiens største mann ble født, valgte Den nordiske motstandsbevegelsen å hedre minnet, saken og ideen gjennom en utrolig vellykket lyndemonstrasjon gjennom hjertet av Göteborg.