Hjem Nyheter VIDEO: EU-kommisjonens president hyllet Karl Marx

VIDEO: EU-kommisjonens president hyllet Karl Marx

EU EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker hyllet Karl Marx ved å reise en gigantisk statue av kommunisten i den tyske byen Trier.

Kommunisten Jean-Claude Juncker. Foto: Kremlin.ru, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons.

EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker reiste en gigantisk statue av kommunisten Karl Marx under et besøk i den tyske byen Trier, sist lørdag. Juncker holdt deretter en lidenskapelig hylningstale til kommunisten på hans 200-års dag.

EU-kommisjonen ble i et brev fra en gruppe amerikanske kongressledere på forhånd advart mot å hylle Karl Marx, der de understreket at Marx kunne knyttes til mer enn 100 millioner menneskers død i kommunistiske diktaturer. «Marxismen er en giftig ideologi som har ledet til massakre, tortur, og slaveri hvorhen den har blitt innført», lød det i brevet.

En gruppe parlamentsmedlemmer fra regjeringspartiet Fidesz i Ungarn skal også ha advart EU-kommisjonen mot å hylle Karl Marx, da en slik hyllest vil virke forskrekkende og provoserende for mange borgere i de land som tidligere har lidd under et kommunistisk diktatur.

En talsmann for EU-kommisjonen forsvarte Junckers hyllest av Karl Marx ved å si at «det ville være å fornekte historien» å ikke omtale ham.

Se videoen nedenfor:


Les også:
EUs embryo blir alternativ Morgenthauplan
EU krever at Polen fyller landet med rasefremmede, muslimer og homoseksuelle
Nigel Farage talte i EU-parlamentet – krever utredning om korrupsjon
Soros-nettverk i Brussel forsøker å forvandle Europa
Hemmeligheten bak kommunismen