Hjem Nyheter Norden Videointervju: «Fra jødisk marxist til svensk nasjonalist – Lasse Wilhelmsons kamp for...

Videointervju: «Fra jødisk marxist til svensk nasjonalist – Lasse Wilhelmsons kamp for det frie ordet»

SIONISME I et nytt videointervju gjort av statsviteren Jonas Nilsson forteller Lasse Wilhelmson om hvordan han kom frem til at de kommunistiske revolusjonene var jødiske.

Statsviteren Jonas Nilsson, hvis dokumentarfilm Boer Project om folkemordet på de hvite i Sør-Afrika har premiere den 17. mars, har nylig gjort et videointervju med den tidligere marxisten Lasse Wilhelmson.

Da Wilhelmson i sammenheng med 1968-venstresidens fremfart gjennom vesten kjempet for sosialismens seier, hadde han ikke gitt det en tanke at mange av hans kampfeller som ham selv hadde jødisk bakgrunn. Det var først mye senere som han innså at de kommunistiske revolusjonene var jødiske prosjekter.

Den offisielle historien er at Theodor Herzl er sionismens grunnlegger, og at det skjedde på den internasjonale sionistkongressen i 1897. Men det viste seg at den som var sionismens stamfar var Moses Hess, som var en av de første sosialdemokratene i Tyskland. Det viste seg at Hess var Karl Marx’ mentor i sosialismen. Da jeg oppdaget dette merket jeg at noe ikke stemte: Hvorfor snakker man ikke om dette? Hvorfor snakker vi ikke om dette i våre studier i hele 68-bevegelsen, at Hess og Marx samarbeidet?

Wilhelmson begynte å grave i saken, kjøpte store mengder bøker og leste senere også tekster på Internett. På tidlig 2000-tallet reviderte han sitt politiske engasjement. I intervjuet forteller han om viktigheten av å forsøke å uttrykke det man oppfatter som sannhet. Wilhelmson, som også har vært gjest i Radio Norfront, byr på et faktaspekket intervju med klare beskjeder, og en politisk livshistorie med velbegrunnede resonnement og konklusjoner.

Se filmen på YouTube:

https://youtu.be/bP-irz5_roE