Hjem Nasjonal kamp Viktig melding angående demonstrasjonen i Fredrikstad

Viktig melding angående demonstrasjonen i Fredrikstad

PRESSEMELDING Lederen for Den nordiske motstandsbevegelsen i Norge, Haakon Forwald, uttaler seg om den planlagte demonstrasjonen i Fredrikstad.

Det har vært mye frem og tilbake angående vår demonstrasjon i Fredrikstad den 29. juli. Søknaden om å demonstrere i Fredrikstad ble innlevert cirka én uke før 1. mai-demonstrasjonen i Falun, og politiet var relativt raske med å gi organisasjonen demonstrasjonstillatelse for dagen. Planleggingen av demonstrasjonen var i god gang og svært mye arbeide var lagt ned, da politiet plutselig snudde i saken og la ned forbud mot demonstrasjonen.

Vi tok naturligvis umiddelbart kontakt med advokat, og påklaget avgjørelsen om å forby demonstrasjonen. Vår advokat presiserte dog for oss, at en klage mest sannsynlig ville ha lite å si – uansett utfall. Dette da politiet hadde meddelt organisasjonen «i siste sekund» i kombinasjon med at fellesferien ble innledet. At dette var gjort med overlegg fra politiets side, råder det ingen tvil om.

Etter press fra vår advokat, offentlig kritikk fra ytringsfrihetseksperter, samt kritisk internasjonal presseomtale – foreslo politiet at vi skulle finne en ny dato lengre frem i tid. Men ettersom det rent prinsipielt føltes feil å la systemet diktere når vi skal demonstrere, var dette aldri et alternativ. Hvorvidt vi i det hele tatt kommer til å søke om tillatelse neste gang, er noe som vil diskuteres internt. Vi anser uansett at vi har støtte i Grunnloven til å få spre vårt budskap, med eller uten politiets tillatelse.

Sympatisører og andre som hadde planlagt å delta i demonstrasjonen, vil vi fraråde å reise til Fredrikstad den 29. juli, da de med 100 prosent sikkerhet vil bli pågrepet av politiet. Vi vil i stedet oppfordre samtlige til å være ekstra aktive der hvor dere bor denne helgen og viser systemet at ethvert forsøk på å kneble oss, leder til at motstanden blir enda sterkere!

Fremtiden

Vi har flere spennende planlagte aktiviteter for sommeren, og lover våre medlemmer, aktivister og sympatisører at det uansett blir en innholdsrik sommer i kampens tegn.

Med tanke på hvilket raseri vårt valg av parole utløste, og et samlet etablissement slo ring rundt homolobbyen, har med all tydelighet vist at vi traff et ømt punkt og at vårt valg var 100 prosent rett. Av den årsak velger vi derfor å gjøre parolen – «Knus homolobbyen!» – til tema for hele sommeren.

Angående demonstrasjoner, vil det garantert bli flere tilfeller i fremtiden. Hold utkikk på Den nordiske motstandsbevegelsens nettsider: Frihetskamp.net, Nordfront.se og Vastarinta.com.