Hjem Nyheter Europa Viktor Orbán: «Vi kommer til å bekjempe Vestens folkeutbytteprogram!»

Viktor Orbán: «Vi kommer til å bekjempe Vestens folkeutbytteprogram!»

2

UNGARN Da Viktor Orbán på ny ble innsatt som statsminister i Ungarn holdt han en kraftig tale mot EU og Vestens folkeutbytteprogram.

Ungarns premierminister Viktor Orbán.
Foto: European People’s PartyCC BY 2.0, via Wikimedia Commons

På mandag ble Viktor Orbán på ny innsatt som statsminister i Ungarn, for tredje mandatperiode på rad. I nasjonalforsamlingen har Orbáns parti Fidesz nesten absolutt majoritet med sine 49,27 prosent av stemmene. Fidesz har dannet regjering sammen med partneren KDNP og har sammen med partiet 53 prosent av stemmene.

Samtidig som Orbán ble sverget inn holdt han en tale som det engelskspråklige mediet Hungary Today har publisert et lengre referat fra. Talen var tydelig anti-vestlig, noe som er et interessant ståsted med tanke på den tilspissete situasjonen i Europa. Dessuten tar han avstand fra folkeutbyttet av europeiske folkeslag og oppgir at Ungern fortsatt kan komme til å samarbeide med Russland.

EUs sanksjoner får ikke kompromittere Ungarns økonomi eller energisikkerhet

Hva gjelder Ukrainakonflikten tar Orbán verken parti for eller avstand fra Russland. Han sier at Ungarn ikke har som formål å hindre EUs sanksjoner, «så lenge de ikke passerer den røde linjen for ungarsk økonomisk selvforsvar» og ikke kompromitterer landets energisikkerhet.

Da Orbán tidligere har sagt at det er umulig for Ungarn å klare seg uten russisk gass, kan uttalelsen i lys av dette ses som et tegn på at Ungarn allerede anser at den røde linjen er passert og at man kan komme til å gå sin egen vei for å sikre landets energibehov.

«Europa mangler midler for å håndtere konflikten – Brussel misbruker sin makt hver dag»

Vedrørende sanksjonene mot Russland sier Orbán at Europa «ikke har noen midler i det hele tatt” for å kunne håndtere konflikten. Statsministeren sier at sanksjonspolitikken har resultert i en energikrise, mens høyere energipriser i kombinasjon med amerikanske renteøkninger i formål av å bekjempe høy inflasjon kommer å føre til en periode med lavkonjunktur og stagnasjon i Europa.

Derfor kritiserer han beslutningen fra lederne i EU som «er overbevist om at Russland kan bringes ned på kne gjennom sanksjoner». «Dette kan fungere på papiret», sier han, men han kan ikke minnes noen embargo som har endt fremgangsrikt for deres initiativtakere. Han tydeliggjør denne skepsisen mot EUs sanksjonspolitikk med at «Brussel misbruker sin makt hver dag».

Orbán sier også at «vårt utgangspunkt bør ikke være våre ønsketenkinger, men virkeligheten», et tema han kom tilbake til flere ganger under talen.

Ungarn vil fortsette å bekjempe et «massivt europeisk befolkningsutbytteprogram»

Videre sier han at vi under det nærmeste tiåret kommer å få se «nye bølger av selvmord i vestverden» og sikter til et «massivt europeisk befolkningsutbytteprogram». Denne «konspirasjonsteorien», at globalistene gjennom en orkestrert masseinnvandring av rasefremmede forsøker å bytte ut de europeiske folkeslagene, er noe som Orbán har omtalt ved tidligere anledninger. Han lover at Ungarn med en sunn familiepolitikk og motstand mot masseinnvandring kommer å bekjempe globalistenes forsøk på å erstatte europeiske kristne barn med voksne og migranter «fra andre sivilisasjoner». Mer konkret sier Orbán:

Vi kommer ikke til å gi opp vårt grensevern. Vi kommer ikke til å tillate innvandrere, og vi kommer til å verne om våre familier, og vi kommer ikke til å tillate genusaktivister i våre skoler.

Maler et dystert bilde av Europas fremtid

Orbán maler et dystert bilde av Europa der «det kommende tiåret kommer å bli et av fare, usikkerhet og krig». Ungarn vil forbli i EU, men Ungarn går en annen vei sammenlignet med «den liberale, globalistiske hovedstrømmen» samtidig som «Brussel strever etter at politikken, lederskapet og Europa bare kan forestilles og kultiveres på en måte». At Brussel skal ha uinnskrenket makt over medlemslandene er noe som Ungarn har gjort opprør mot, mener statsministeren.

Avslutningsvis sier Viktor Orbán at hans regjering og det politiske samfunnet i Ungarn anser at Ungarns NATO-medlemskap er avgjørende, men at landets egen forsvarsmakt må styrkes for at Ungarn skal bli så selvstendig som mulig. Han advarer også NATO for å «ikke gi etter for fristelsen med å innlede militære angrep utenfor medlemslandenes grenser. Det får ikke bli en krigsallianse.»

– For tretti år siden så vi Europa som vår fremtid. I dag ser vi oss selv som Europas fremtid», konstaterer Orbán om at Europa misbrukes av globalistene i Brussel.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
trackback
8 måneder siden

[…] Orban ble sverget inn for sin tredje periode som statsminister i forrige uke, rettet han skarp kritikk mot EU og Vestens håndtering av krigen i […]

trackback
4 måneder siden

[…] med EUs folkeutbytte- og homolobbypolitikk. Landets statsminister Viktor Orban har lovet å bekjempe den globalistiske unionens forsøk på å tvinge gjennom en folkeutbyttepolitikk i Ungarn og har også nektet å samarbeide med EU i sanksjonskrigen mot […]