Hjem Nyheter Europa Viktor Orban vil se EU-parlamentet oppløst

Viktor Orban vil se EU-parlamentet oppløst

1

KORRUPSJON Etter de nyeste skandaler i EU-parlamentet, mener Ungarns statsminister Viktor Orban at globalistforsamlingen bør «oppløses i sin nåværende form».

Ungarns statsminister Viktor Orban. Foto: EU-parlamentet/flickr (CC BY-NC-ND 2.0).

Under onsdagens pressekonferanse i Budapest kommenterte Ungarns statsminister Viktor Orban de seneste skandaler i EU-parlamentet, med arrestasjonen av den greske EU-parlamentarikeren Eva Kalli, som står mistenkt for å ha mottatt bestikkelser fra Qatar.

– Ungarere vil gjerne se EU-parlamentet oppløst i sin nåværende form, sa Orban til journalister.

Ifølge Orban ville det vært bedre om EU-parlamentet var representert av personer valgt fra medlemslandenes respektive nasjonale parlamenter, i stedet for at forsamlingen består av separat valgte politikere. Orban mener det nasjonale parlamentet har et «bedre kontrollsystem» enn EU-parlamentet.

Den kontroversielle statsministeren passet også på å kritisere EUs økonomiske krig mot Russland, som ifølge Ungarn kun slår tilbake på EUs borgere.

– Hvis det var opp til oss, burde det ikke vært noen sanksjonspolitikk. Det er ikke i vår interesse å permanent dele den europeiske og russiske økonomien i to, så vi prøver å finne ut hva som kan reddes fra vårt økonomiske samarbeid med Russland, sa Orban.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
1 måned siden

Ungarn er vel det eneste EU-landet som «forstår» Russland og russernes sikkerhetsbehov, og har historisk erfaring som «satellitt» i Sovjetunionen gjennom hele den kalde krigen. Men som EU-medlem får landet solide økonomiske tilskudd, selv om globalistene i Brüssel har truet med å holde midler tilbake. You don’t bite the hand that feeds you, heter det, og det passer ganske godt på Ungarn, så selv om Orban protesterer og geberder seg vil neppe mye skje.