Hjem Nyheter Norden Vil danne “menneskelig mur” rundt synagoge den 30. september

Vil danne “menneskelig mur” rundt synagoge den 30. september

GÖTEBORG Sionister ønsker å danne en «menneskelig mur» rundt Göteborgs synagoge samme dag som Motstandsbevegelsen arrangerer demonstrasjon.

Den nordiske motstandsbevegelsens demonstrasjon i Göteborg den 30. september nærmer seg med stormsteg, noe som innebærer at mediahetsen også har eskalert. En gjenganger i fiendemedia er klager mot politiet fordi de ønsker å la Motstandsbevegelsens demonstrasjonstog passere noen hundre meter fra Göteborgs synagoge.

Samme dag som demonstrasjonen avholdes også den jødiske helligdagen jom kippúr, noe som satt sinnene i kok hos byens jødiske befolkning.

En rabbiner utfører kapparot – et ritual som praktiseres under jom kippúr.

Judiska centralrådet klaget på demonstrasjonsruten til politiet, men fikk ikke medhold. Dette har resultert i at en gruppe kalt Vänskapsförbundet Sverige-Israel har tatt initiativ til å danne en «menneskelig mur» rundt synagogen. Alle deltakere oppfordres også til å bære kippa.

Ideen ble fremført i et debattinnlegg i Göteborgs-Posten med overskriften «Bygg en mur av stille forakt», og var undertegnet Jörgen Knudtzon og Annelie Enochson, som begge er lederskikkelser i det såkalte vennskapsforbundet.

Tanken er at personene som deltar skal stille seg med ryggen vendt mot demonstrasjonstoget for å på den måten «vise forakt» mot nasjonalsosialismen. Samtidig skal man også ha «øynene åpne» for voldsomme motdemonstranter som kan finne på å bruke vold mot jødene, skriver artikkelforfatterne. At de som arrangerer motdemonstrasjoner mot Motstandsbevegelsen ofte har moralsk og økonomisk støtte fra jødiske finansmenn som George Soros, ser ut til å ha gått dem hus forbi.

George Soros
George Soros er trofast mot sin kulturmarxistiske doktrine, og støtter velvillig opp under folkefiendtlige elementer i hvite vestlige land. Bildet er fra Ferguson hvor Soros betalte og busset inn «demonstranter».

Göteborgs jøder likte dog ikke tanken på en «menneskelig mur» rundt synagogen, og har takket nei til tilbudet. Frihetskamps søsterside, Nordfront, har mottatt opplysninger om at synagogen voktes av israelske vakter, noe som kan forklare hvorfor «muren» kanskje blir overflødig.

Judiska centralrådet har også blitt lovet et møte med justisminister Morgan Johansson for å kunne drøfte sin uro over Motstandsbevegelsens demonstrasjon.

Kilder:
Bilda en mur av tyst förakt
Vill slå »skyddsmur» vid nazistmarsch