Hjem Nyheter Norge Vil etablere gigantmottak i Skien

Vil etablere gigantmottak i Skien

MASSEINNVANDRING UDI og Statsbygg vil opprette gigantmottak på Stevneplassen i Skien kommune med plass til opp mot 1 000 asylsøkere.

Stevneplassen

Som Frihetskamp rapporterte om tidligere i april så planlegger norske myndigheter å opprette minst ti nye gigantmottak i Norge med en totalkapasitet på rundt 10 500 plasser. Dette da de ønsker å være forberedt på en masseinnvandring på opp mot 60 000 asylsøkere i løpet av 2016.

LES OGSÅ: Vil bygge minst ti nye gigantmottak i Norge

Utlendingsdirektoratet (UDI) og Statsbygg holdt da på å kartlegge aktuelle tomter og hadde sendt forespørsel til blant annet Bergen kommune. Nå er det altså Skien som står for tur.

masseinnvandring

Sentrumsnære tomter

I likhet med brevet som ble sendt til Bergen kommune, søker man også her etter store og sentrumsnære tomter med god tilgang til kollektivtransport. Ifølge rådmann Jan Petter Johansen i Skien kommune så er Stevneplassen en kandidat til det enorme asylmottaket.

– Det blir dumt å utelukke Stevneplassen, forteller Johansen til Telemarksavisa.

Stevneplassen i Skien er et 58 000 kvadratmeter stort parkområde og brukes til blant annet til messer, markeder, utstillinger, stevner og festivaler. En rekke bygninger finnes inne på området og hele 8 000 kvadratmeter er under tak.

Saken skal nå vurderes av rådmannen, og senere bli lagt frem for formannskapet og bystyret. Den endelige anbefalingen offentliggjøres i slutten av april. Dersom Stevneplassen blir valgt, vil det raskt etableres en brakkeleir inne på området.

Kilde:
Her kan det komme brakker til 1000 asylsøkere