Hjem Nyheter Norden – Vil felle enhver regjering som arbeider for å øke innvandringen

– Vil felle enhver regjering som arbeider for å øke innvandringen

0

SVERIGE: Sverigedemokraterna (SD) støtter ikke budsjettforslaget til den sosialdemokratiske regjeringen. Ifølge SDs fungerende partileder vil de felle enhver regjering og ethvert budsjett som har som mål å øke innvandringen.

mattias_karlsson-640x314

Det innvandringskritiske partiet Sverigedemokraterna (SD), Sveriges tredje største parti, meddelte tirsdag på en pressekonferanse at de ikke ville støtte de rødgrønnes budsjettforslag under avstemmingen i Riksdagen på onsdag, og heller stemme på den borgerlige Alliansens budsjettforslag.

Fungerende partileder i SD, Mattias Karlsson, fortalte at SD ville motarbeide alle forsøk på å øke innvandringen.

– Sverige har en ekstrem innvandringspolitikk. SD kommer til å arbeide for å felle enhver regjering og ethvert budsjettforslag som har som mål å øke innvandringen, fortalte Karlsson.

SDs finanspolitiske talsmann, Oscar Sjöstedt, fortalte at de anså de rødgrønnes budsjett og Alliansens budsjett som like dårlige når det gjaldt innvandringspolitikk.

Kan risikere nyvalg
Dersom SD stemmer på den borgerlige Alliansens budsjettforslag slik de varslet i dag, vil regjeringen ha valget mellom å utlyse nyvalg, be Riksdagens talman om å foreslå ny statsminister, eller gå i budsjettforhandlinger med Alliansen.

Statsminister Stefan Löfven (Socialdemokraterna) har tidligere meddelt at han vil avgå dersom Alliansens budsjettforslag får flertall.

Kilder:
Sverigedemokraterna vil felle Löfvens regjering
Regjeringskrise i Sverige: Sverigedemokraterna senker regjeringens budsjett