Hjem Nyheter Vil gjøre det ulovlig å kritisere holocaust

Vil gjøre det ulovlig å kritisere holocaust

UNGARN: På tirsdag opprettet den jødiske verdenskongressen, WJC, en resolusjon som sier det skal være kriminelt å fornekte eller sette spørsmålstegn ved holocaust.

WJC

WJC oppfordrer samtlige nasjoner i verden å følge den nye resolusjonen, som ble underskrevet av jødiske representanter fra over 100 land. Den jødiske verdenskongressen har også gått ut med retningslinjer som sier at alle typer organisasjoner og partier som er av «nasjonalistisk-antisionistisk karakter» skal kriminaliseres.

Den 4. mai i år demonstrerte ungarske Jobbik for å hedre sionismens og bolsjevismens ofre. Statsminister Victor Orban beordret da politiet til å anvende alle midler for å stoppe demonstrasjonen, men Jobbik lykkes til tross for dette å gjennomføre sin demonstrasjon.

Ungarske Jobbik, ukraniske Svoboda og greske Gyldne Daggry er de partier som WJC for tiden legger vekt på å kriminalisere. Victor Orban har åpent gått ut og fordømt Jobbik for deres meninger og hevder de, og deres samarbeidspartnere er «en trussel mot demokratiet».

Kilde:
WJC approves resolution calling for ban of public Holocaust denial