Hjem Nyheter Norge Vil at forbud av Motstandsbevegelsen skal bli fanesak for SV

Vil at forbud av Motstandsbevegelsen skal bli fanesak for SV

FORBUD Flere landsstyremedlemmer i SV vil at Motstandsbevegelsen skal forbys, og mener det bør gjøres til en fanesak for partiet.

Hva som av avisen Vårt Land beskrives som et mindretall av landsstyremedlemmene i Sosialistisk Venstreparti (SV) ønsker å benytte partiets landsmøte i slutten av mars til å gjøre forbud av Den nordiske motstandsbevegelsen til en fanesak for partiet.

Partiet beskriver seg selv som et sosialistisk, feministisk og antirasistisk miljø- og fredsparti, og det var nettopp under utformingen av den såkalte antirasistiske plattformen at forbudet mot Motstandsbevegelsen ble formulert.

Homoseksuelle Freddy Øvstegård følte seg utrygg i Sarpsborg etter Motstandsbevegelsen hadde aksjonert. De vil jo knuse homofile, hevdet han overfor Halden Arbeiderblad.

Blant de som har jobbet med forslaget finner man den rabiate og homoseksuelle meningsmotstanderen Freddy André Øvstegård. Øvstegård, som er stortingsrepresentant for SV, hevder overfor Vårt Land at han selv har blitt utsatt for organisasjonens «hatbudskap».

– Jeg har selv kjent på hatbudskapet deres hjemme i Østfold, der DNM driver aktiviteter og rekruttering. Denne utgjør en konkret trussel mot oss skeive, mot jøder og personer med innvandringsbakgrunn.

Øvstegård påstår videre at de ikke ønsker å stanse Den nordiske motstandsbevegelsen fra å ytre seg, men kun fra å organisere seg. Nøyaktig hva han mener med denne absurde uttalelsen, fremkommer ikke av artikkelen.

FOTO: Skjermdump fra Vårt land.

Medlemmene som ønsker å drive gjennom at SV skal arbeide for et forbud av Motstandsbevegelsen har dog ikke ned seg flertallet i partiet og ledelsen har varslet at de vil avvise forslaget. Vinner de dog frem så vil det å arbeide for et forbud av Motstandsbevegelsen, bli til en av partiets fanesaker.

Som en kuriositet kan det nevnes at nettavisen Resett også omtaler hendelsen, og gjentar der løgnene og påstandene fra Vårt Land helt usensurert. De omtaler Motstandsbevegelsen med skjellsordet «nynazister» og insinuerer at masseinnvandringen er noen slags konspirasjonsteori.

– Den nordiske motstandsbevegelsen kaller seg selv nasjonalsosialister. De ønsker å stoppe det de kaller masseinnvandring til Norden og kaste ut dem som ikke er av «den nordiske rasen», skriver Resett på sine nettsider.