Hjem Nyheter Norge Vil ha maks 70 prosent innvandrere i barnehagene

Vil ha maks 70 prosent innvandrere i barnehagene

BERGEN: Byrådet i Bergen har foreslått at det skal settes en maksgrense på hvor mange innvandrerbarn det kan være i en barnehage. Ifølge byrådet bør minimum 30 prosent være norske.

barnehage-640x331

Byrådet i Bergen har foreslått at det i byens barnehager nå skal settes et tak på hvor mange innvandrerbarn det kan gå i hver barnehage. Ifølge byrådet bør det settes en maksimumsgrense på 70 prosent.

Tone Sandstå ved Søre skogvei barnehage på Løvstakksiden synes nyheten er gledelig. Ifølge henne skal det ved hennes barnehage nesten ikke ha vært et eneste norsk barn de siste fire årene. Andelen innvandrerbarn skal her ha ligget på over 90 prosent.

I Solheimslien har det foregått en hvit flukt, altså at etnisk norske familier har valgt å flytte vekk fra området. Dette da det var stor misnøye blant foreldrene både ved kvaliteten på læremiljøet ved skolen, dårlig språknivå, samt få plasser i barnehagen.

Skolebyråd, Høyres Jana Middelfart Hoff, uttaler at dette tiltaket skal settes i verk for å bedre barnas, altså innvandrernes, norskferdigheter. Og at dette best kan gjennomføres ved å «blande barn med bakgrunn fra Norge og andre land».

Kilde:
Krever 30 prosent norske i barnehagen