Hjem Nyheter Norge Vil ha «nasjonal» dugnad for å rive ned plakater

Vil ha «nasjonal» dugnad for å rive ned plakater

NORD-FRON: Arbeiderpartiet i Nord-Fron mener at alle skal føle seg ønsket, verdsatt og likeverdige. Bare ikke innvandringsmotstandere.

Rune Støstad
Rune Støstad

Leder i Nord-Fron Arbeiderparti, Rune Støstad, oppfordrer alle politikere i Norge til å rive ned plakater satt opp av Folkebevegelsen mot innvandring (FMI). Han mener det trengs «en nasjonal dugnad for å rive ned FMI-plakater».

Utspillet kommer etter at en kommunestyrerepresentant for Arbeiderpartiet i Nord-Fron, Endre Fagervold, fikk øye på FMI-plakater i bygda. – Jeg bestemte meg for å rive dem ned, forteller Fagervold.

På spørsmål om ikke FMI har ytringsfrihet, svarer Fagervold på denne måten:

Jo, det har de, men for meg er integrering en hjertesak og en av grunnene til at jeg startet i politikken. Jeg blir provosert når de henger opp rasistiske plakater rundt omkring i bygda. Disse plakatene retter seg mot utlendinger og innvandrere i vår kommune.

Formann i FMI, Bjørnar Røyset, kommenterer Ap-politikernes dobbeltmoral:

– Jeg syns lokalpolitikerne nå viser sitt udemokratiske sinnelag. I det ene øyeblikket støtter de demokrati og ytringsfrihet, men når de møter holdninger de ikke er enige i, viser de en annen side av seg selv.

Røyset legger til at masseinnvandringen er påtvunget befolkningen, og at FMI henger opp plakater fordi de ikke når frem i media og i det offentlige rom.

Kilde:
– Riv ned FMI-plakater