Hjem Nyheter Norge Vil ha obligatorisk undervisning i jødedom på skolen

Vil ha obligatorisk undervisning i jødedom på skolen

INNENRIKS Det mosaiske trossamfunn vil ha obligatorisk undervisning i jødedom på Norges videregående skoler. Uheldig at det skal være valgfritt å lære om jødedommen, mener Ervin Kohn.

Ervin Kohn

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen skriver til Klassekampen at grunnskolen er pliktig å gi elevene undervisning om jødedom, men at lærerne på videregående skoler individuelt kan velge hvilken religion de vil fokusere på i tillegg til islam og kristendom.

Dette er ikke godt nok for Det mosaiske trossamfunn og forstander Ervin Kohn, som reagerer sterkt på at undervisning om jødedommen er tatt ut av religionsfaget på norske videregående skoler.

– Undervisningen om jødedom i norske skoler er altfor dårlig. Elevene lærer kanskje noe om helligdagene våre, og det er det hele. Hele vår filosofiske og religiøse tradisjon, som også er fundamentet for islam og kristendom, er nærmest ikke-eksisterende, sier Kohn til Klassekampen.

Undervisningsleder ved Holocaustsenteret, Peder Nustad, mener den nye læreplanen kan gjøre elevene antisemittiske.

– Hvis elevene kun baserer sin kunnskap om jødedommen på skolens undervisning om nazistenes stereo­typiske forestillinger, risikerer vi at fordommene om jøder fester seg og gir grobunn for antisemittisme. Å gi en mer helhetlig framstilling av jødisk liv og jødedom er et ansvar for hele skolen, sier Nustad.

Kilde:
Religionsfag uten jødedom