Hjem Nyheter Norge Vil hjernevaske politiske fanger

Vil hjernevaske politiske fanger

 KULTURMARXISME  Lederen for Stortingets justiskomité, Hadia Tajik, ønsker «avideologisering» av fanger med «ekstreme meninger». Dette etter det ble «avslørt» at en tidligere straffedømt har deltatt på et av Motstandsbevegelsens arrangement.

political-prisoners-640x352

Leder for Stortingets justiskomité, sosialdemokraten Hadia Tajik (Arbeiderpartiet), er skeptisk til at fanger med «ekstreme ideologiske meninger» ikke blir «rehabilitert» i fengsel. Ifølge Tajik bør fengslene hjernevaske de politisk ukorrekte før de slipper ut. Eller som hun kaller det, «avideologisere» dem.

Venstreekstremt nettverk bak «avsløringen»
Bakgrunnen for Tajiks uttalelser er en uthengningsartikkel fra det venstreekstreme nettverket Researchkollektivet INFO. Torsdag denne uken publiserte de en løgnaktig, vinklet og utleverende artikkel ved navn «Drapsdømt nazist med voldelig internasjonalt nettverk» hvor de stort slo opp at den tidligere straffedømte Ole Nicolai Kvisler hadde deltatt på et av Motstandsbevegelsens arrangement, Nordendagene 2013, etter han hadde sonet ferdig sin straff og var en fri mann.

Etter publiseringen av artikkelen ble den delvis gjengitt og/eller anvendt som kildemateriale for artikler i norske riksaviser, radiosendinger og lignende. Med krigsoverskrifter som «Dro på nazicamp da han ble løslatt» trykket mediene på det faktum at Kvisler ikke hadde endret seg politisk i fengsel – det vil si han ikke hadde «lagt nazismen bak seg». Som om han skulle ha vært straffedømt for sitt politiske ståsted.

18_suffrage_jan10_1913_lrg-640x356

Vil hjernevaske politiske fanger
Siste som kaster seg inn i debatten er altså pakistaneren Hadia Tajik, som, i egenskap av leder for Stortingets justiskomité, hevder til Aftenposten at samfunnet ikke har «tatt høyde for hvordan personer med ekstreme ideologiske meninger» skal «rehabiliteres». Ifølge Tajik bør myndighetene, i sann sovjetisk stil, nå finne flere måter «å jobbe for avideologisering av ekstremister mens de er i fengsel». Med andre ord: Lederen for Stortingets justiskomité mener norske fengsler bør bedrive ideologisk/politisk lobotomering av fanger med «ekstreme meninger».

Hadia Tajik
Hadia Tajik

En annen som får komme til orde er Tom Kimmo Eiternes, som presenteres som en avhopper fra «nazimiljøet». Eiternes kritiserer at Kvisler mot slutten av sin straff ble overført til åpen soning, til tross for at han hadde «uendrede ekstreme holdninger». Eiternes mener det bør stilles «krav om endrede holdninger før man får lettere soning».

Frihetskamp vil i løpet av helgen komme tilbake med en ny og eksklusiv artikkel i emnet.

Kilder:
Vil ha tiltak for «avideologisering» av kriminelle med ekstreme meninger
Kvisler dro på nazicamp da han ble løslatt