Hjem Nyheter Vil indoktrinere tysk ungdom med nyutgave av Min kamp

Vil indoktrinere tysk ungdom med nyutgave av Min kamp

 1984  Ved årsskiftet går rettighetene til Adolf Hitlers Min kamp ut, og i den sammenheng planlegger tyske myndigheter en ny utgave som skal kunne brukes i skoler for å bekjempe «ekstremisme».

minkampframside_ny

Det var på fredag at det tyske lærerforbundet, i samråd med de tyske sosialdemokratene, gikk ut med at de ønsket å bruke Adolf Hitlers Min kamp i skoleundervisningen. Dette for å gjøre skoleungdommer «immun mot høyreekstreme ideologier».

Den nye utgaven er det Institut für Zeitgeschichte, et bayersk historisk forskningsinstitutt, som skal stå for. Verket vil utgis i to bind, og i tillegg til den redigerte utgaven av Min kamp på 780 sider, vil 1 220 sider med «kritiske kommentarer» være inkludert. Hensikten med «kommentarene» skal være å underminere Hitlers ord.

Tyske myndigheter ønsker også å få på plass et forbud mot å utgi boken i originalform. Dette skal ifølge Bayerns justisminister, Winfried Bausback, være noe Tyskland skylder «holocaust-ofrene og deres familier».

Josef Kraus ved det tyske lærerforbundet uttalte:

– Å på en profesjonell måte bruke utdrag fra originalteksten, kan være et effektivt verktøy når det gjelder å gjøre ungdommer immun mot politisk ekstremisme.

Kraus anser vider at det er bedre at ungdommer kommer i kontakt med Hitlers bok gjennom «profesjonelt utdannede politiske lærere», enn på internett, helt uten veiledning.

Uansvarlig

Charlotte Knobloch, en kjent person blant Bayerns jødiske befolkning, mener tysk ungdom må skjermes og anser at det er totalt uansvarlig å la de komme i kontakt med slik «anti-jødisk kritikk» i skoleundervisningen. Hun hevder også at det eneste tyske ungdommer vet om jøder og jødedommen, handler om «holocaust».

Relaterte artikler:
Mein kampf skal utgis i Tyskland – kraftig redigert
Stoppet nyutgivelse av Min kamp, og brant boken
Oppgjørets time

 

Kilder:
German teachers aim to teach ‘Mein Kampf’ in schools to defeat extremism
Hitler’s Mein Kampf published in Germany, 1st time since WWII